ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους η κηδεία του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Άγιο Αθανάσιο

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους και με στρατιωτικές τιμές τελέστηκε το μεσημέρι η κηδεία του άτυχου 32χρονου λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή Τροοδίτισσας, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Άγιο Αθανάσιο, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, του Υφυπουργού Ναυτιλίας, του Αρχηγού της Ε.Φ, του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, της οικογένειας, συναδέλφων και φίλων του αδικοχαμένου λοχαγού του Μηχανικού.

Αποχαιρετώντας τον αδελφό του, ο υπολοχαγός Αντώνης Κυριάκου, διαβεβαίωσε τους γονείς του ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να διερευνηθεί η αιτία θανάτου του Ξάνθου, «και να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, με απώτερο σκοπό να μην θρηνήσουμε άλλους αδελφούς ή άλλες αδελφές, από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

Επιμνημόσυνο λόγο είπαν, επίσης, η σύζυγος του, ο διοικητής του και συμμαθητής του στη Σχολή Ευελπίδων, ενώ μετά την κατάθεση στεφάνων, το φέρετρο, που καλυπτόταν με την ελληνική και κυπριακή σημαία, μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους του άτυχου λοχαγού, στο χώρο ταφής, στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, αναφέρεται ότι η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς αποχαιρέτησε σήμερα ένα άξιο μέλος της, με τον Αρχηγό, Δημόκριτο Ζερβάκη και όλο το προσωπικό της δύναμης να εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Αναφέρεται ακόμη ότι, ο Ξάνθος Κυριάκου αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 2010 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Μηχανικού και υπηρέτησε ως Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου στο 70 Τάγμα Μηχανικού, Υποδιοικητής του 20ου Λόχου Μηχανικού και Διμοιρίτης της Διμοιρίας Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς - EOD. Φοίτησε στο βασικό σχολείο του όπλου του Μηχανικού και παρακολούθησε αριθμό εκπαιδεύσεων σε σχολεία που είχαν σχέση με την ειδικότητά του. Πρόσφατα προάχθηκε στον βαθμό του Λοχαγού.

«Κατά τα διάρκεια της υπηρεσίας του στις Μονάδες του Μηχανικού, εργάστηκε με επαγγελματισμό, υπέρμετρο ζήλο και μεθοδικότητα για την εκπαίδευση των υφισταμένων του και την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδας του, πάντα παρόν και πρώτος», προστίθεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X