ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση - Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΚΥΠΕ

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, την περιοχή αναμένεται να επηρεάσουν μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, ενώ σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι.

Οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται, ενώ η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά ανά ώρα.

Η πρόγνωση του καιρού 

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο νότια της Κύπρου, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται αρχικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση