ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
27 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

«Ασυνήθιστοι» ισχυροί άνεμοι για τα κυπριακά δεδομένα

Σε επίπεδα «Κόκκινου Συναγερμού» η Κύπρος

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι λόγω των ασυνήθιστων για τα κυπριακά δεδομένα ισχυρών ανέμων που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, με ριπές που θα φτάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».  

Απευθύνεται θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση. Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Τονίζεται, επίσης, ότι το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια απαγορεύεται και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο επισύρει χρηματική ποινή ή φυλάκιση.

Τέλος,  σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία). 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση