ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σαριπόλου: Χαμός με Αστυνομία – Η διαφορά με πέρσι (pics)

Διαφορετική η φετινή Τσικνοπεμτή

24news team

Η έλευση του κορωνοϊού στην Κύπρο έβαλε φρένο σε πολλές προηγούμενές μας συνήθειες. Μία από αυτές είναι και η σημερινή ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Ιδιαίτερη στην Λεμεσό οι φουκούδες «έπνιγαν» την πόλη από τον καπνό. Οι Λεμεσιανοί διασκέδαζαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και η πλατεία της Σαριπόλου έσφυζε από ζωή την συγκεκριμένη ημέρα. 

Φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η πόλη της Λεμεσού δεν θυμίζει σε τίποτα με τις προηγούμενες χρονιές. Τα περιοριστικά μέτρα, τα διατάγματα δεν επιτρέπουν στους Λεμεσιανούς να ξεφαντώσουν και να διασκεδάσουν την Τσικνοπέμπτη, όπως αυτοί ξέρουν.


Λεμεσός: «Έπεσαν» τα πρώτα εξώδικα για… φουκούδες!


Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που εξασφάλισε το 24news από την πλατεία Σαριπόλου. Τα πάντα είναι κλειστά, η Αστυνομία περιπολεί από νωρίς την περιοχή για τη τήρηση των μέτρων, ενώ κόσμος δεν υπάρχει.

Πολίτες με τους οποίους συνομίλησε η ιστοσελίδα του 24news, ανέφεραν πως η αστυνόμευση στην περιοχή είναι αυξημένη, πεζοί αστυνομικοί περιπολούν την πλατεία της Σαριπόλου, ενώ πηγαινοέρχονται συνεχώς οχήματα της Δύναμης.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και διαπιστώνεται ότι η φετινή Τσικνοπέμπτη θα είναι σίγουρα διαφορετική σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο κόσμος που συνήθως μαζευόταν στην πλατεία και διασκέδαζε με μουσικές, φορούσε καρναβαλλίστηκες μάσκες, έτρωγε και γενικότερα επικρατούσε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, σήμερα δεν μπορεί να το ζήσει. 

Εξάλλου χαρακτηριστικές είναι και οι πιο κάτω φωτογραφίες που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας. Στα αριστέρα βλέπουμε φωτογραφία του 2020 με πλήθος κόσμο να κατακλύει την πλατεία και να διασκεδάζει ενώ στα δεξία στο ίδιο ακριβώς σημείο, την ακριβώς αντίθετη εικόνα,  ένα τοπίο... νεκρό από ζωή. 

Εξάλλου, θυμίζουμε ότι η Αστυνομία κατάρτησε συγκεκριμένο πλάνο περιπολίας της πόλης και επαρχίας Λεμεσού. Συγκεκριμένα, πέραν των 30 περίπολων και πέραν των 60 μελών της Αστυνομίας, θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, με τη συνδρομή 12 μελών της Εθνικής Φρουράς και τεσσάρων τελωνειακών λειτουργών.

Σημειώνεται πως οι περιπολίες επικεντρώνονται περισσότερα στα σημεία όπου παραδοσιακά γιόρταζαν την συγκεκριμένα ημέρα, οι πολίτες της Λεμεσού.


Τσικνοπέμπτη: Στους δρόμους Αστυνομία και Ε.Φ. - Τι επιτρέπεται


Θυμίζουμε ότι βάσει διατάγματος, επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οικίες, ακόμη και εκτός της επαρχίας όπου διαμένεις. Ο ένοικος της κατοικίας επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις από μέχρι τέσσερα άτομα. Οι επισκέπτες πρέπει να αποστείλουν μήνυμα στο 8998 με τον αριθμό 5, το οποίο ισχύει για εύλογο χρονικό διάστημα (σ.σ. 3 ώρες).

Επίσης, απαγορεύονται οι συναθροίσεις προσώπων, σε εξωτερικούς χώρους εκτός αν πρόκειται για σωματική άσκηση (σ.σ. μέχρι δύο άτομα) και η διοργάνωση εκδηλώσεων. Οι απαγόρευση ισχύει και για χώρους εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση