ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρεκόρ συμμετοχών στον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, καταγράφηκαν συμμετοχές από 85 χώρες

ΚΥΠΕ

Με τη συμμετοχή-ρεκόρ πέραν των 11.000 δρομέων από Κύπρο και εξωτερικό ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, με νικητή στον Μαραθώνιο Ανδρών τον Ούγγρο Laszlo Bulitka και στις Γυναίκες την Κύπρια Μαρία Σωτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, καταγράφηκαν συμμετοχές από 85 χώρες, ενώ στον εταιρικό αγώνα των 5 χλμ. συμμετείχαν πέραν των 170 εταιρειών, με τους περισσότερους δρομείς που αφίχθηκαν από το εξωτερικό να προέρχονται από Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Βέλγιο, Πολωνία και Ουγγαρία

Όπως αναφέρεται, μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο Ανδρών ήταν ο Ούγγρος Laszlo Bulitka με χρόνο 02:35:01, με τον Ιάπωνα Suguru Okabe να τερματίζει δεύτερος με χρόνο 02:36:39 και την τριάδα να συμπληρώνει ο Άλεξ Γκιπ με χρόνο 02:39:05. Αντίστοιχα, στον Μαραθώνιο Γυναικών επικράτησε η Μαρία Σωτηρίου με χρόνο 03:07:50, δεύτερη τερμάτισε η αθλήτρια από την Σκωτία Angela Bell με χρόνο 03:08:36, ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Εσθονή Kairi Antoniak με χρόνο 03:11:38.

Στον Ημιμαραθώνιο Ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Egor Vinogradof με χρόνο 01:10:56, δεύτερος ήταν ο Μαροκινός Suleiman Ajaj με χρόνο 01:12:23, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κύπριος Αλέξανδρος Δημητρίου με χρόνο 01:13:16. Στον Ημιμαραθώνιο Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Beata Popadiak από την Πολωνία με χρόνο 01:18:47, δεύτερη η Κύπρια Έλια Ιωάννου με χρόνο 01:22:00 και τρίτη η Svetlana Korobkina με χρόνο 01:22:23.

Στον αγώνα των 10 χλμ. κέρδισε στους Άντρες ο Κύπριος Γιώργος Τοφή με χρόνο 00:31:16, δεύτερος ήταν ο Χρήστος Καλλίας με χρόνο 00:32:13, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Alexandru Bacosca από τη Ρουμανία με χρόνο 00:33:26. Στις Γυναίκες στον Αγώνα των 10 χλμ πρώτη ολοκλήρωσε τον αγώνα η Κύπρια Χριστίνα Κουρρή με χρόνο 00:40:35, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Γερμανίδα Lydia Schneider με χρόνο 00:41:26, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ουκρανή Viktoria Chaika με χρόνο 00:42:08 .

Στον ατομικό αγώνα των 5 χλμ. στην πρώτη τριάδα στους Άνδρες τερμάτισαν ο Γιώργος Τοφή με χρόνο 00:15:26, στη δεύτερη θέση ήταν ο Τσέχος Loris Hutterli με χρόνο 00:15:29 και στην τρίτη ο Κύπριος Ανδρέας Μισιάρα με χρόνο 00:15:53. Στις Γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κύπρια Αλίσια Φίννις με χρόνο 00:18:39, δεύτερη η Ιρλανδή Rachel Murphy με χρόνο 00:19:28 και τρίτη η Κύπρια Έλενα Χρυσοστόμου, με χρόνο 00:20:12.

Στον εταιρικό αγώνα των 5 χλμ. πρώτη τερμάτισε η ομάδα του ΣΑΛ&ΣΥΛ 2023 με χρόνο 00:20:15, δεύτερη η SMART Physio-Ellinas Head and Neck Team με χρόνο 00:22:02 και τρίτη η PwC Run Club με 00:22:09.

Τέλος, στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου πρώτος στους Άντρες τερμάτισε ο Γιώργος Χαράκης με 02:39:48, δεύτερος ο Roman Karakulov με 02:42:02 και τρίτος ο Ανδρέας Προδρόμου με 02:47:26. Στις Γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Μαρία Σωτηρίου με 03:07:50, και δεύτερη η Σταυρούλα Θρασυβούλου με 03:12:36.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «παρών» στη διοργάνωση έδωσαν διάσημες προσωπικότητες από την Κύπρο και την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης και νυν Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, ο οποίος τιμήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος ο οποίος εξέφρασε σε δηλώσεις το θαυμασμό του για την επιτυχία του 6ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται, την πρώτη εκκίνηση της ημέρας στον Μαραθώνιο Δρόμο στις Φοινικούδες έδωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μαζί με τον Μάριο Πολυβίου, CEO του Radisson Blu Hotel, ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης.

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος της Βουλής στήριξε και τον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, όπως και τις προηγούμενες διοργανώσεις, και κήρυξε την εκκίνηση του εταιρικού αγώνα 5 χλμ., ενώ την εκκίνηση του αγώνα 10 χλμ. κήρυξε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Ατομικού 5 χλμ. ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης.

Στις απονομές των μεταλλίων στους νικητές συμμετείχαν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, από πλευράς ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Κεντέρης και ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκκουλλής.

«Αγαπάμε τον τόπο μας και σήμερα είδαμε με ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς από πέραν των 85 χωρών. Με τέτοιες διοργανώσεις όπως τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας δημιουργούμε πρεσβευτές και πρέσβειρες της Κύπρου στο εξωτερικό», τόνισε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ενώ από την πλευρά ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας εμφανίσθηκε έντονα ικανοποιημένος για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η στιγμή που σημάδεψε τον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ήταν ο τερματισμός του 32χρόνου παγκοσμίου φήμης δρομέα με εγκεφαλική παράλυση Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο, του μοναδικού αθλητή με 72% εγκεφαλική παράλυση που έχει τερματίσει σε Μαραθώνιο (την άνοιξη στη Βαρκελώνη), ο οποίος έτρεξε στη Λάρνακα επιλέγοντας τη διαδρομή των 10 χλμ. και τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Μετά τον τερματισμό του στη διαδρομή των 10 χλμ., ο Άλεξ Ρόκα τιμήθηκε από Aegean Airlines, Radisson Blu και Unicars, τις εταιρείες που συνέβαλαν καθοριστικά στην παρουσία του στην Κύπρο, με τον ίδιο να εκφράζει τη συγκίνησή του για τη συμμετοχή στη διοργάνωση. «Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. Ήταν τέλειο να τρέξω αυτή τη διαδρομή και να τερματίσω βλέποντας τη θάλασσα των Φοινικούδων, μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μου χάρισε αυτός ο Μαραθώνιος. Θα ήθελα παρά πολύ να είμαι και του χρόνου για να ξανατρέξω», δήλωσε σχετικά.

Συμπληρώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής της διοργάνωσης, ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στήριξε φέτος τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Ronald McDonalds House Charities, Special Olympics, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας, Παιδική Στέγη και Εφηβικός Ξενώνας Λευκωσίας, ενώ συνέχισε τη συνεργασία με το GivenGain Foundation, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων.

Προστίθεται ότι η εταιρεία Stoiximan στήριξε τον Σύνδεσμο «Φίλοι της Παιδικής Στέγης και Εφηβικού Ξενώνα Λευκωσίας», με τον ασημένιο Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη να βρίσκεται στο περίπτερό της, ενώ η εταιρεία Nexters θα προσφέρει και φέτος για κάθε δρομέα που τερμάτισε 1 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας, μέσω της κοινωφελούς δράσης της «You Run! We Donate».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση