ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πυροβολούν» Αστυνομία οι μοναχοί: «Σεκιουριτάδες του Μητροπολίτη Ταμασού;»

Καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί πίεσαν τη γυναίκα που φαίνεται στο βίντεο, για να καταθέσει εναντίον του μοναχού

Σε συνέχεια των απαντήσεων που έδωσαν για το βίντεο με τον σταυρό και το μύρο, όπου ανέφεραν ότι πρόκειται για παραποιημένο βίντεο, το ίδιο υποστηρίζουν οι δικηγόροι των μοναχών και για το βίντεο, που μοναχός της Μονής Αββακούμ, χτυπά με τη ζώνη του και φωνάζει σε γυναίκα που βρίσκεται στον χώρο της Μονής.

Μάλιστα οι δικηγόροι επιτίθονται στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι πίεσαν τη γυναίκα που φαίνεται στο βίντεο, για να καταθέσει εναντίον του μοναχού. «Ενώ αυτή δήλωσε προφορικώς και εγγράφως ενώπιον τους ότι το βίντεο είναι παραποιημένο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι δεν έχει κανένα παράπονο κατά του Μοναχού ούτε επιθυμεί την ποινική του δίωξη, οι εκεί αστυνομικοί την πίεσαν φορτικότατα και επανειλημμένα να καταθέσει καταγγελία σε βάρος του Μοναχού με την ιδιότητα του θύματος βίας, σε αντίθεση με τη θέλησή της», καταγγέλλουν στην ανακοίνωση τους οι δικηγόροι των μοναχών.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι ρίχνουν τα βέλη τους κατά της στάσης που κρατά τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τη στάση της περίεργη. Θέτουν μάλιστα σειρά από ερωτήματα, για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των όσων συνέβησαν στη Μονή, βρίσκονταν και αστυνομικοί. «Ποιος αποφάσισε την εκεί παρουσία τους; Για ποιο λογο; Ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετήθηκε; Λειτούργησαν ως σεκιουριτάδες του Μητροπολίτη Ταμασού;», διερωτώνται οι δικηγόροι, οι οποίοι μάλιστα, δίνουν στη δημοσιότητα την κατάθεση της ΧΧΧ, που φέρεται να είναι η γυναίκα που χτύπησε ο μοναχός.

Ειδικότερα οι δικηγόροι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι, «η Αστυνομία της Κύπρου οφείλει ως εκ της αποστολής της να είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας, λειτουργώντας αμερόληπτα και ανεξάρτητα από την ιδιότητα των εμπλεκομένων προσώπων κατά τη διερεύνηση ποινικών υποθέσεων».

«Μετά λύπης μας», συνεχίζουν, «διαπιστώνουμε όμως ότι, αναφορικά με την υποθεση του δήθεν σκανδάλου της Μονής του Αββακουμ, η στάση της Αστυνομίας είναι, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, περίεργη. Καταρχήν, η Αστυνομία, όταν έγιναν από την Τετάρτη 6.3 οι αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου στη Μονή, επί αρκετές ημέρες διακήρυσσε σε ολους τους τόνους ότι δεν υπήρχε στα χέρια της ούτε καταγγελία ούτε πληροφορία για το ζήτημα και ότι ανέμενε σχετικές καταγγελίες».

«Όταν όμως», αναφέρουν οι δικηγόροι των μοναχών, «αποκαλύφθηκαν στοιχεία περί παρουσίας αστυνομικών με πολιτικά κατά την καταδρομική παράνομη επιχείρηση ανθρώπων του Μητροπολίτη Ταμασού στην Μονή, τότε η Αστυνομία παραδέχθηκε ότι υπήρχαν δυο μέλη της παρόντα κατά την επιχείρηση».

Και προσθέτουν: «Τα ζητήματα που τίθενται: Ποιος αποφάσισε την εκεί παρουσία τους; Για ποιο λογο; Ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετήθηκε; Λειτούργησαν ως σεκιουριτάδες του Μητροπολίτη Ταμασού;».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τους σημειώνουν πως, «επί αρκετές ημέρες μετά την καταδρομική επιχείρηση, οι χώροι της Μονής φυλάσσονταν από ανθρώπους του Μητροπολίτη και όχι από την Αστυνομία. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι χώροι αυτοί συνιστούν σκηνή εγκλήματος, δεδομένου ότι εκεί διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα, και συγκεκριμένα απειλές, παράνομες κατακρατήσεις, απαγωγές και κλοπές , για τα οποία κατατέθηκε αμέσως επίσημη γραπτή καταγγελία στην Αστυνομία».

«Είναι πολύ πιθανό», υποδεικνύουν οι δικηγόροι των μοναχών, «λογω της ολιγωρίας αυτής της Αστυνομίας, να έχουν χαθεί ή αλλοιωθεί τεκμήρια».

Σε σχέση με την κατάθεση της γυναίκας, αναφέρουν πως, «σήμερα κατά πληροφορίες μας προσήλθε να καταθέσει στο Τμήμα Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων η κυρία ΧΧΧ, που εμφανίζεται στο βίντεο με τη φαινομενική κακοποίηση της. Εκεί, ενώ αυτή δήλωσε προφορικώς και εγγράφως ενώπιον τους ότι το βίντεο είναι παραποιημένο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι δεν έχει κανένα παράπονο κατά του Μοναχού ούτε επιθυμεί την ποινική του δίωξη, οι εκεί αστυνομικοί την πίεσαν φορτικότατα και επανειλημμένα να καταθέσει καταγγελία σε βάρος του Μοναχού με την ιδιότητα του θύματος βίας, σε αντίθεση με τη θέλησή της. Ανάλογα συνέβησαν και αναφορικά με τους τρείς Μοναχούς της Μονής, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα να καταθέσουν για την ίδια υπόθεση και τους ζήτησαν να καταθέσουν πράγματα που δεν επιθυμούσαν», καταλήγουν οι δικηγόροι.

Η κατάθεση της γυναίκας, που παραθέτουν οι δικηγόροι

Ονομάζομαι ΧΧΧ, από ΧΧΧ, κάτοχος Δελτίου Ταυτότητας ΧΧΧ, διά της παρούσης μου βεβαιώνω ότι ουδένα παράπονο έχω εναντίον του ΧΧΧ, για το σπρώξιμο που έγινε εναντίον μου την 1ην Αυγούστου του 2023.
Περαιτέρω, βεβαιώνω πως δεν είχα τραυματιστεί από το εν λόγω περιστατικό. Βεβαιώνω ότι προηγουμένως υπήρξε λεκτική πρόκληση εκ μέρους μου εναντίον του ΧΧΧ,και επίσης τον είχα σπρώξει αδικαιολόγητα με δύναμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση