ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιές: H Αστυνομία ζητάει την βοήθειά σου για τον εντοπισμό των δραστών

Προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσία.

Με αφορμή τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες και σήμερα, η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που με τις ενέργειές τους προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσία.

Η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που πιθανόν να βοηθήσει στις έρευνες που διεξάγονται για τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές, να τις διαβιβάσει επώνυμα ή ανώνυμα.

Πολίτες οι οποίοι διαθέτουν πληροφορίες σε σχέση με τις πυρκαγιές μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον αρ. τηλ. 1460 και να διαβιβάσουν όποια πληροφορία διαθέτουν, που πιθανόν να βοηθήσει στην εξιχνίαση των υποθέσεων.

Πληροφορίες οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν χρήσιμες στη διερεύνηση των υποθέσεων μπορούν να διαβιβαστούν και ανώνυμα στην Αστυνομία, μέσω της Γραμμής του Πολίτη ή διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

Τονίζεται ότι, πολίτες που επιθυμούν να διαβιβάσουν στην Αστυνομία πληροφορίες ανώνυμα:

• Δεν θα καταγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία

• Δεν θα καταγραφεί ή εντοπιστεί η κλήση τους

• Δεν θα προβούν σε κατάθεση

• Δεν θα κληθούν ενώπιον Δικαστηρίου

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου αποτελεί ευθύνη όλων μας. Κάθε πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη και σημαντική στον εντοπισμό και στην τιμωρία των προσώπων που με τις ενέργειές τους προκαλούν ζημιές στο φυσικό μας περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Γενικά, επισημαίνεται πως, όταν οι πολίτες αντιληφθούν κινήσεις ύποπτων οχημάτων ή προσώπων να σημειώσουν τα πιο κάτω στοιχεία, τα οποία να δίδονται στην Αστυνομία:

- Ακριβής τοποθεσία και ώρα που θεάθηκε το ύποπτο όχημα ή πρόσωπο

- Περιγραφή οχήματος (αρ. εγγραφής, μάρκα οχήματος, χρώμα, τύπος οχήματος, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κ.λπ.)

- Περιγραφή προσώπου (σωματότυπος, χρώμα μαλλιών, ενδυμασία, κ.λπ.) και κατά πόσο είχαν στην κατοχή τους οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο

- Απόσταση οχήματος ή προσώπου από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά

Πληροφόρηση η οποία θα οδηγήσει στη σύλληψη των υπαιτίων των χθεσινών και σημερινών πυρκαγιών θα τύχει της ανάλογης επιβράβευσης από την Αστυνομία.

Στηριζόμαστε στη συμβολή των πολιτών για την αποτελεσματικότερη επιτέλεση του έργου μας, προς όφελος της κοινωνίας και κατ’ επέκταση της πατρίδας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X