ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά Λεμεσού: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά (pics/vids)

Ελαφρά βροχή στην περιοχή

24news team

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/09) η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Ακρούντας και έπειτα επεκτάθκε εντός του Κρατικού Δάσους. Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών η πυρκαγιά εκτιμάται ότι έχει κάψει δασική βλάστηση έκτασης περίπου 6,5 km2.Στα πλαίσια ενεργοποίησης του Σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» συγκλήθηκε η Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων στο Συντονιστικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα.

Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε το πρωί επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απάντησε θετικά και έθεσε στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας πτητικά μέσα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών (25 πυροσβεστικά οχήματα, 8 προωθητές γαιών, 10 βυτιοφόρα και 141 άτομα) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (8 πυροσβεστικά οχήματα και 23 άτομα), της Πολιτικής Άμυνας (4 πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα) και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας (4 πυροσβεστικά οχήματα και 8 άτομα). Στην επιχείρηση συμμετέχουν κοινότητες, εθελοντές, το Ινστιτούτο Κύπρου καθώς επίσης και 8 πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Στις προσπάθειες συνδράμουν τα δύο πτητικά μέσα που έφτασαν από την Ιορδανία. Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης συνεχίζονται με στόχο να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο το συντομότερο δυνατό.

«Πληροφορίες για ανθρώπινο παράγοντα»

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε το απόγευμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις κάποιων στην περιοχή σε σχέση με το πώς άρχισε η πυρκαγιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να αναμένουμε να διερευνηθούν όλες οι πληροφορίες, έχω ενημερωθεί και εγώ για κάποιες πρώτες πληροφορίες που φαίνεται να υπάρχει ανθρώπινος παράγοντάς, αλλά να αναμένουμε τους ειδικούς να μας πουν, αφού ολοκληρωθεί. Πρώτα και πάνω από όλα αυτό είναι το βασικό ζητούμενο να ελεγχθεί απόλυτα η πυρκαγιά και ακολούθως θα δούμε και το συγκεκριμένο θέμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση