ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς μπορείτε να ελέγξετε για κοριούς στο ξενοδοχείο σας

Μια αεροσυνοδός δίνει συμβουλές

Οι κοριοί έχουν επιστρέψει στη Γαλλία και προκαλούν πανικό… Τα ανατριχιαστικά έντομα βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων λόγω της επίμονης «κατάκτησης» του Παρισιού, θολώνοντας την παραδοσιακή αίγλη της Πόλης του Φωτός πάνω στην εβδομάδα μόδας.

Η αεροσυνοδός και συχνός ταξιδιώτης Cari Curri, γνωστή ως @cici.inthesky στο TikTok, έχει συνηθίσει να είναι προσεκτική στα αεροδρόμια, στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και σε ξενοδοχεία, μέρη όπου ευδοκιμούν τα αηδιαστικά μικρά πλάσματα.

Σε ένα δημοφιλές βίντεο που δημοσιεύτηκε ως απάντηση σγια αυτό που γίνεται στο Παρίσι, η Curri αποκάλυψε όλα τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι αυτά τα ενοχλητικά έντομα δεν θα σας εμποδίσουν ενώ βρίσκεστε έξω:

Μην βάζετε τις αποσκευές σας σε επιφάνεια με μοκέτα

Η πρώτη συμβουλή που προσέφερε η Curri στο βίντεο ήταν να κρατήσετε τις αποσκευές σας μακριά από επιφάνειες με μοκέτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. «Οι τσάντες μου δεν περνούν ποτέ από το δάπεδο από σκληρό ξύλο στο χαλί και σίγουρα ποτέ δεν πηγαίνουν στο κρεβάτι», εξήγησε στο βίντεο κλιπ, δείχνοντας ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που είχε πλακάκια στην είσοδο και μετά χαλί.

Σύμφωνα με το Hawx Pest Control, οι κοριοί μπορούν να ζήσουν σε μοκέτα και να ζουν περίπου έξι έως οκτώ πόδια από το σημείο όπου λαμβάνουν τα γεύματά τους.

 

@cici.inthesky "Paris isn't just about romance anymore; the City of Lights is experiencing a bedbug surge! Iconic hotels and bustling bistros report an uptick. As travel and treatment resistance fuel this resurgence, Parisians and tourists alike are on high alert. Beware and stay bite-free in the city of love! #ParisBedbugAlert"#bedbugprevention #travelalert ♬ original sound - CiCi in the Sky

Ελέγξτε το κρεβάτι στο σκοτάδι

Όταν ελέγχει το κρεβάτι για κοριούς, η Curri σβήνει τα φώτα και χρησιμοποιεί το φως του φλας του τηλεφώνου της για να δει αν υπάρχουν τα συγκεκριμένα έντομα στο κρεβάτι. Οι κοριοί είναι πιο δραστήριοι τη νύχτα, σύμφωνα με το Forbes Home, μεταδίδει η New York Post. H Curri σηκώνει όλα τα σεντόνια στο κρεβάτι και κοιτάζει προσεκτικά, τονίζοντας πως πρέπει να προσέξετε για κόκκινες ή σκούρες κηλίδες ή ομάδες μικροσκοπικών σκούρων κηλίδων στα σεντόνια. Όχι μόνο ελέγχει τα σεντόνια, αλλά τραβάει προς τα πίσω το κάλυμμα του στρώματος για να δει το στρώμα και τις πτυχές του. Η αεροσυνοδός σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να ελέγχετε τις σχισμές στα κεφαλάρια για κοριούς, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένοι από ύφασμα.

Κοιτάξτε τις πτυχές σε υφασμάτινες καρέκλες και καναπέδες

Εάν το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας έχει καναπέ ή καρέκλα καλυμμένη με ύφασμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κοριοί που σέρνονται σε αυτές τις χαραμάδες.

«Όλο και περισσότερα από τα καθίσματα αλλάζουν σε σκληρές επιφάνειες όπως δέρμα, αντί για ύφασμα, αλλά αυτό είναι υφασμάτινο, απλά δεν το πλησιάζω», προειδοποίησε η Curri, επιδεικνύοντας ένα υφασμάτινο κάθισμα σε ένα από τα ξενοδοχεία που έμενε.

Προσέξτε τις σχάρες αποσκευών

Ένα άλλο σημαντικό σημείο για σάρωση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι οι σχάρες αποσκευών, είπε η Curri. «Αν χρησιμοποιείτε τη σχάρα αποσκευών, κοιτάζω απλώς σε αυτές τις μικρές χαραμάδες για να δω αν εντοπίσω κάτι», εξήγησε. Και, οι κοριοί μπορεί επίσης να κρύβονται στα κούφια πόδια των σχάρων αποσκευών, σύμφωνα με το Apartment Therapy – επομένως είναι σημαντικό να έχετε τα μάτια σας παντού.

Η χρήση ορισμένων ελαίων μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τους κοριούς

Στο τέλος του κλιπ, η Curri αποκάλυψε επίσης ότι οι κοριοί είναι παρόμοιοι με τις ψείρες και δεν τους αρέσει το λάδι δέντρου τσαγιού. Η παρασκευή ενός ειδικού σπρέι μπορεί να σας βοηθήσει να τα κρατήσετε μακριά. «Επίσης, δεν τους αρέσουν τα έλαια μέντας και δεν τους αρέσει η λεβάντα», εξήγησε. «Έτσι, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι και να το ψεκάσετε στο εξωτερικό της τσάντας σας και αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απωθητικό. «Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι λάδι λεμονόχορτου, που είναι επίσης ένα άλλο απωθητικό».

Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε κοριούς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας

Στο viral βίντεό της, η Curri έδωσε επίσης οδηγίες τι να κάνετε εάν βρείτε κοριούς ενώ ψάχνετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. «Προχωρήστε και τηλεφωνήστε στη ρεσεψιόν και πείτε τους τι νομίζετε ότι βρήκατε», είπε η αεροσυνοδός. «Σας προτείνω να πάρετε ένα άλλο δωμάτιο και μετά να κάνετε ξανά τους ελέγχους σας», συνέχισε. «Πολλές φορές, θα στείλουν κάποιον και θα ρίξουν μια ματιά στο δωμάτιο για να δουν αν υπάρχουν κοριοί».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση