ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
11° Λευκωσία,
08 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Πτώση από Δικαστήριο: Ενδεχόμενο και να μην διωχθεί ποινικά ο 72χρονος

Δύο τα ενδεχόμενα που εξετάζονται

24news team

Τις εξετάσεις σχετικά με το πρωτόγνωρο - για τα κυπριακά δεδομένα - περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη (8/9) στο Δικαστήριο Αμμοχώστου, συνεχίζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Θυμίζουμε ότι, 72χρονος κατηγορούμενος, πήδηξε από το παράθυρο του Δικαστηρίου Αμμοχώστου κατά διάρκεια δικαστικής διαδικασίας (παραπομπής του σε απευθείας δίκη), ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σημειώνεται ότι, οι ανακριτές αναμένουν την κατάθεσή του, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο Δικαστήριο και από αυτή θα κριθεί αν θα διωχθεί ποινικά ή όχι και γι’ αυτό.

Το περιστατικό

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 72χρονο Βρετανό ο οποίος ενώ εν αναμονή της δίκης του στην αίθουσα του δικαστηρίου, πήδηξε από το παράθυρο και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο κάτω από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε πως φέρει κατάγματα σε πόδια και χέρια.

Η υπόθεση για την οποία ήδη κατηγορείται

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, αντιμετωπίζει συνολικά τέσσερις κατηγορίες, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και άσεμνη επίθεση (στο κάθε παιδί ξεχωριστά). Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2019, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί, ότι ο Βρετανός κατά τον επίδικο χρόνο διέμενε στην Κύπρο, καθότι η θυγατέρα του είναι νυμφευμένη με Κύπριο κι έχει δύο παιδάκια, 11 και 8 χρόνων, που είναι οι παραπονούμενοι στην παρούσα υπόθεση.

Επέστρεψε στην Κύπρο το Σάββατο, ύστερα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η αστυνομία για να δικαστεί.

Εν αναμονή κατάθεσής του

Μετά το περιστατικό, το δικαστήριο εξέδωσε εναντίων του νέο ένταλμα σύλληψης για απόδραση.

Παράλληλα, η αστυνομία διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να πηδήξει από το παράθυρο.

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος, λόγω και της κατάστασής του, μέχρι το πρωί της Τετάρτης (9/9) δεν είχε δώσει κατάθεση στους ανακριτές.

Ενδεχόμενο και να μην διωχθεί ποινικά

Βάσει των όσων θα ισχυριστεί στην κατάθεσή του ο 72χρονος, για τον λόγο δηλαδή που τον οδήγησε να πηδήξει από το παράθυρο του Δικαστηρίου, αναμένεται να αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας.

Δηλαδή, αν ο 72χρονος αναφέρει ότι ο λόγος που πήδηξε από το παράθυρο ήταν η απόδραση, τότε αναμένεται να διωχθεί ποινικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news  υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο - που εξετάζεται - εάν ο 72χρονος προχώρησε σε αυτή την πράξη, ώστε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, γι’ αυτό το περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση