ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άσχημοι μπελάδες για λαθροθήρες - Πρόστιμα και καταγγελίες

Άτομο εντοπίστηκε να έχει «μηχανάκι»

Λευκωσία: Τρία πρόσωπα, που μετέφεραν τα κυνηγετικά τους όπλα, σε αγροτικό δρόμο η ώρα 03:40, καταγγέλθηκαν σήμερα (13/11/2019), από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λευκωσίας. Συγκεκριμένα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λευκωσίας που βρίσκονταν για σκοπούς πάταξης της λαθροθηρίας παρατήρησαν όχημα, η ώρα 03:40, να κινείται ύποπτα σε αγροτικό δρόμο της κοινότητας Βυζακιάς. Κατά την παρακολούθηση των κινήσεων του πιο πάνω οχήματος παρατηρήθηκε ότι, πρόσωπο που επέβαινε σε αυτό έκανε χρήση φαναριού μεγάλης έντασης φωτός.

Άμεσα τα μέλη της Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν και περί ώρα 04:00 ανέκοψαν το ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα από κοινότητα της Επαρχίας Λεμεσού. Σε έρευνα που έγινε στο ύποπτο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ΔΟΚΟ ένα φανάρι LED μεγάλης έντασης φωτός και αριθμός πλήρη φυσιγγίων.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία θήρας, αυτή είναι η δεύτερη σοβαρή υπόθεση που καταγγέλλεται μέσα σε τρεις μέρες, αφού στις 10/11/2019 καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε όχημα και μετέφεραν έμφορτο, συναρμολογημένο ΔΟΚΟ εντός οχήματος ενώ έκαναν χρήση προβολέα, η ώρα 19:10 σε περιοχή της κοινότητας Καλοπαναγιώτη. Σε έρευνα που έγινε στο πιο πάνω όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα έμφορτο, συναρμολογημένο ΔΟΚΟ, 120 ξόβεργα και αριθμός πλήρη φυσιγγίων.

Κατά τη χθεσινή κυνηγετική εξόρμηση, καταγγέλθηκε επίσης άτομο το οποίο εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του μηχανάκι για τρασιηλες και του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Πάφος: Στην επαρχία Πάφου, άτομο το οποίο εντοπίστηκε χθες να κυνηγά με κυνηγετικούς σκύλους χωρίς την απαιτούμενη άδεια θα πρέπει να πληρώσει εξώδικο ύψους 150 ευρώ.

Η υπηρεσία θήρας με ανκοίνωση της υπενθυμίζει ότι η μεταφορά κυνηγετικών όπλων σε αγροτικούς ή δασικούς ή μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους απαγορεύεται μία ώρα πριν και μία ώρα μετά των ωρών που επιτρέπεται το κυνήγι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X