ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή στους δρόμους!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου, 2019.

Ωστόσο λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας που πέρασε σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, αναφέρονται πιο κάτω κάποια μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε κατά τις διακινήσεις μας στους δρόμους, όπου το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και ενδεχομένως ολισθηρό.

Η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους γι’ αυτό οι οδηγοί οχημάτων πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δρόμο.

Μειώνουμε ταχύτητα, αφού η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με το δρόμο, κάτι το οποίο οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.

Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από συσσωρευμένα νερά, για αποφυγή πιθανής υδρολίσθησης και πλαγιολίσθησης του οχήματος μας.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι πάντοτε προσεκτικοί και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση