ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόβλημα υγείας Αρχιεπισκόπου – Η απάντηση που εξέπληξε τους γιατρούς

Τι είπε για τους όγκους, την επέμβαση και τις χημειοθεραπείες

Σε μια από καρδιάς εξομολόγηση προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» της Κυριακής, σε σχέση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε για αρκετό καιρό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Αρχιεπίσκοπος, σε σημείο της συνέντευξης, αποκάλυψε την αντίδρασή του μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα από τους γιατρούς του, καθώς και για το πώς αντιμετωπίζει την θεραπεία του.


Αρχιεπίσκοπος για τα σενάρια διαδοχής του: «Μου προκάλεσαν θλίψη, κάποιοι έμειναν μικροί»


Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του συναδέλφου, Απόστολου Τομαρά, για την περιπέτεια της υγείας του και για το αν έχει κάτι να πει στους πιστούς, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου απάντησε χωρίς δισταγμό, περιέγραψε το πρόβλημα και μίλησε για το πώς το αντιμετωπίζει από τον εντοπισμό του, μέχρι και σήμερα:


«Έφυγε» γνωστή Κύπρια επιχειρηματίας (Pics)


«Δόξα τω Θεώ είμαι καλά. Πήγα για μια εξέταση ρουτίνας και εκεί οι γιατροί μου είπαν ότι χρειάζεται να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση. Τους απάντησα πως δεν θα φύγω από την κλινική και επιθυμώ να γίνει άμεσα η επέμβαση. Οι γιατροί εξεπλάγησαν. Τους απάντησα πως εγώ είμαι άλλης σχολής, το γοργόν και χάρη έχει. Δεν θέλεις να μιλήσεις στους δικούς σου, με ρώτησαν; Όχι, τους απάντησα. Εκείνο που θέλω, συμπλήρωσα, είναι να γίνει η επέμβαση σήμερα και οι γιατροί που θα με χειρουργήσουν μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση, τους εξουσιοδοτώ να ανακοινώσουν επ’ ακριβώς στον λαό τι έχω, γιατί πιστεύω ότι δεν ανήκω μόνο στον εαυτό μου αλλά στον λαό. Μου είπαν πως αυτό που εντοπίσθηκε είναι διαχειρίσιμο. Όταν έγινε η επέμβαση εντόπισαν στο συκώτι δύο μικρά καρκινικά ογκίδια, τα οποία με τις χημειοθεραπείες σμίκρυναν. Τα υπολείμματα πρέπει να αφαιρεθούν. Γι’ αυτό από αύριο θα είμαι στο Λονδίνο για αφαίρεση των υπολειμμάτων, χειρουργικά με λαπαροσκοπική μέθοδο. Είναι εξειδικευμένο κέντρο και θέλω να πιστεύω πως όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Τις ελπίδες μας τις εναποθέτουμε πάντα στον Θεό, εγώ αισθάνομαι καλά και όταν έκανα τις χημειοθεραπείες μπορώ να πω πως ελάχιστες παρενέργειες ένιωσα. Συνέχισα και συνεχίζω κανονικά το καθημερινό πρόγραμμά μου».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X