ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχιεπίσκοπος για τα σενάρια διαδοχής του: «Μου προκάλεσαν θλίψη, κάποιοι έμειναν μικροί»

Πως απαντά μετά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Με το που έγινε γνωστή η περιπέτεια υγείας του Αρχιεπισκόπου πολλά έχουν ειπωθεί. Τα σενάρια διαδοχής άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις φήμες ήθελαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να αποσύρεται από τον αρχιεπισκοπικό θώκο.

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου μίλησε στον συνάδελφο Απόστολο Τομαρά απαντώντας σε καίρια ερωτήματα και βάζοντας ουσιάστικά τέλος στα όποια σενάρια.

Σε ερώτηση αν μεσούσης της δοκιμασίας με την υγεία του, του πέρασε από το μυαλό να αποσυρθεί από τον αρχιεπισκοπικό θώκο ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: 

–Να σας πως, δεν εξαρτάται από μένα. Πρώτα-πρώτα έχουμε ένα καταστατικό και εξαρτάται από τον λαό για να αναδείξει το τριπρόσωπο και εξαρτάται από τη Σύνοδο ποιον θα εκλέξει από τους τρεις. Και αυτό γίνεται όταν δεν υπάρχει ο Αρχιεπίσκοπος. Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να παραιτηθεί και πάει στη γωνιά, όμως δεν θα έχει πλέον λόγο. Λόγο έχει ο τοποτηρητής. Όσο μπορώ να υπηρετώ την Εκκλησία θα την υπηρετώ, και στην παρούσα κατάσταση, μιας και χτίζουμε τον νέο καθεδρικό ναό, δεν επρόκειτο να υποβάλω παραίτηση, γιατί θέλω να τον δω τελειωμένο. Και επειδή, ναι μεν χτίσαμε τη Θεολογική Σχολή και λειτουργεί για τέταρτο χρόνο, δεν έχω κάνει τη μεγάλη βιβλιοθήκη και την αίθουσα τελετών, θα ήθελα, αν μου το επιτρέπει η υγεία μου, να μην αφήσω εκκρεμότητες. Ευελπιστώ σε δύο χρόνια όλα να είναι έτοιμα. Επιπλέον θέλω να ανοίξω και τη Θεολογική Σχολή και σε άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες και ειδικότερα στις σλαβικές.

Επίσης φανερά ενοχλημένος φάνηκε για τα σενάρια διαδοχής του λέγοντας, «τα έχω ακούσει. Μου προκάλεσαν θλίψη, διότι κάποιοι έμειναν μικροί. Αυτές είναι μικρότητες, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς. Την Εκκλησία δεν πρέπει να την κατεβάζουμε χαμηλά, πρέπει να την κρατούμε ψηλά. Αυτά δεν τα κανονίζουν οι άνθρωποι».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X