ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόβλημα οι εξωσχολικοί στην Κακοπετρία - «Σαν τους λύκους που πειράζουν τα πρόβατα»

Ξεκίνησαν από τις 15 Νοεμβρίου οι εκδρομές των μαθητών στην Κακοπετριά

Για το γνωστό, πλέον, ζήτημα που προκύπτει με τις εκδρομές των μαθητών στην Κακοπετρία, μίλησε ο Κοινοτάρχης, Ιωάννης Ιακωβίδης στο 24news, ο οποίος πρώτα υπογράμμισε ότι προφανώς πρόκειται για οικονομική ένεση του τόπου, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να προστατεύονται η περιουσία και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο κ. Ιακωβίδης, ανάφερε ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τις εν λόγω εκδρομές των μαθητών, παρά μόνο οι επιχειρηματίες που έχουν τα καταλύματα, ωστόσο θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό κόστος.

«Αντί να απολαύσουν τις διακοπές τους, προκαλούν ζημιές και τρομοκρατία» ανάφερε για τους μαθητές ο Κοινοτάρχης της Κακοπετριάς στην ιστοσελίδα μας.

Τόνισε ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι μαθητές, όσο οι εξωσχολικοί που επισκέπτονται εκείνη την περίοδο την περιοχή χαρακτηρίζοντας τους ως λύκους που πειράζουν τα πρόβατα.

Όπως μας εξηγήθηκε, αυτοί είναι που εν τέλει προμηθεύουν τους μαθητές, είτε με απαγορευμένες ουσίες, είτε με ποτά και άλλα. 

Ο κ. Ιακωβίδης, μας εξήγησε επίσης πως η Αστυνομία κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ελέγξει την κατάσταση, ωστόσο «δεν μπορεί να είναι παντού».

Μάλιστα, μας ανάφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο, ζήτησε από την Αστυνομία, να προστατεύσει τουλάχιστον την παλιά Κακοπετριά, που αποτελεί το πιο γραφικό και όμορφο κομμάτι της περιοχής. ΄

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη, η Αστυνομία τους υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει συνεχώς περιπολία στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή (22/11) η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης μέσω ανακοίνωσης τοποθετήθηκε ήδη για τις εκδρομές των μαθητών, διαχωρίζοντας την θέση της και εξηγώντας ότι οι εκδρομές/διανυκτερεύσεις οργανώνονται αποκλειστικά από τους μαθητές και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι σύνδεσμοι γονέων ή οι διευθύνσεις των σχολείων. Ευθύνη έχουν οι μαθητές και οι γονείς τους που δίνουν τη συγκατάθεση τους.

Επίσης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες κατοίκων της Κακοπετριάς για βανδαλισμούς που παρατηρούνται στην κοινότητα κατά τις καθιερωμένες εκδρομές των μαθητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση