ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποτέ Ξανά… Το πιο φρικτό θανατηφόρο αυτού του έτους (pics)

«Να φθάσουμε στα μηδέν θανατηφόρα»

Δημήτρης Λουκά

Θλίψη, θρήνος και ένα μεγάλο βασανιστικό γιατί. Το αίμα στην άσφαλτο ρέει ασταμάτητο. Όσες φορές κι αν η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποκτήσουν οδική συνείδηση για να αποφεύγονται τα δυσάρεστα, δυστυχώς αυτό δεν γίνεται εφικτό. 

Πολλά είναι τα θανατηφόρα που σημειώθηκαν το 2019, πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν, όμως το πιο φρικιαστικό και φοβερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/11) στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητες προκαλούν οργή και ανατριχιάζουν.


 Συγκλονίστηκες και εσύ: Τα πιο στυγερά εγκλήματα της 10ετίας (pics)


Οδηγός ηλικίας 50 ετών από την Ρωσία καρφώθηκε κυριολεκτικά στο όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, αφήνοντας πίσω του ένα ανήλικο παιδάκι.

Σύμφωνα μάλιστα και με τις τοξικολογικές εξετάσεις , ο 50χρονος που όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν για διασκέδαση το μοιραίο βράδυ, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ αλλά και υπνωτικά χάπια.

«Μίλησε» η αναπαράσταση – Η φονική ταχύτητα του 50χρονου

Σε αναπαράσταση του φρικτού τροχαίου που οδήγησε στον θάνατο τον 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου η Αστυνομία.

Για περίπου δύο ώρες το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού, παρά την Παρεκκλησιά είχε κλείσει για την τροχαία κίνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αναπαράσταση, διαπιστώθηκε πως ο 50χρονος Ρώσος, έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όπως φάνηκε από τις έρευνες το όχημα του Ρώσου κινείτο με 180-190 χιλιόμετρα.

Ο Ρώσος οδηγός έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης διά βίου

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, κάθε πρόσωπο το οποίο διαπράττει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης διά βίου.

Πιο κάτω το άρθρο 205 του κεφαλαίου 154 του ποινικού κώδικα:

«Να φθάσουμε στα μηδέν θανατηφόρα»

Ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου σε δηλώσεις του στο 24news ευχήθηκε με το νέο έτος να σταματήσουν να υπάρχουν σοβαρές τροχαίες συγκρούσεις και θανατηφόρα δυστυχήματα.

«Είναι μία ευχή που ελπίζουμε να γίνει για να φθάσουμε στα μηδέν θανατηφόρα δυστυχήματα, ένας στόχος, ο οποίος πρέπει αργά αλλά σταθερά να επιτευχθεί».

«Για το σκοπό αυτό έχουμε σχεδιάσει μαζί με την Ηγεσία μια νέα πολιτική». Ο κύριος Γεωργίου μας εξήγησε πως θα αυξηθούν οι περιπολίες στους δρόμους ενώ οι στατικοί έλεγχοι θα περιοριστούν.

Τελειώνοντας ο κύριος Γεωργίου ανέφερε πως «Με την βοήθεια των έξυπνων περιπολικών, των ταχυμέτρων, του συστήματος φωτοεπισήμανσης για τροχαίες παραβάσεις και την αύξηση ποινών ευελπιστούμε πως θα πετύχουμε την μείωση των θανατηφόρων».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X