ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε καταθέτουν οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, που όρισε το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο εν αργία μοναχοί δεν παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, όπως αναμενόταν, αφού λόγω του μεγάλού όγκου του υλικού, που έχει μπροστά της η Ανακριτική Επιτροπή, επιφυλάχθηκε να τους καλέσει την επόμενη εβδομάδα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από εκκλησιαστική πηγή, τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής έχουν ήδη συγκεντρώσει όλο το μαρτυρικό υλικό και με την κατάθεση των δυο εν αργία μοναχών ενώπιον της, θα προβούν στην κατάρτιση πορίσματος, το οποίο θα υποβληθεί ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, για τη λήψη απόφασης.

Όταν οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες παρουσιαστούν και καταθέσουν στην Ανακριτική Επιτροπή, η διαδικασία τελειώνει, εφόσον δεν προκύψουν νέα στοιχεία.

Ωστόσο, όπως είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή «η διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα».

«Η Ανακριτική Επιτροπή», σημείωσε, «δεν ενδιαφέρεται για το χρόνο που θα πάρει η διαδικασία, αλλά για την έκδοση ενός αξιόπιστου πορίσματος».

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή των ανακριτικών αρχών της Αστυνομίας, θα ληφθεί υπόψη στο Συνοδικό Δικαστήριο, για την τελική απόφαση, η ίδια πηγή είπε ότι «το ότι είναι παράνομο το ληφθέν υλικό δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο το Συνοδικό Δικαστήριο, ούτε τη Σύνοδο».

«Από το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στα χέρια τους διαμορφώνουν μια άποψη. Νομίζω ότι είναι σε θέση να κρίνουν αν είναι προκατασκευασμένο ή έχει βάση. Θα ληφθεί υπόψη, αλλιώς δεν θα τα έδειχναν», συμπλήρωσε.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες

Εξάλλου, η έρευνα από τις ανακριτικές αρχές της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται με εντατικούς ρυθμούς.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το οπτικοακουστικό υλικό, που λήφθηκε από τη Μονή Οσίου Αββακούμ, μελετάται, σημειώνοντας πως ό,τι παραλήφθηκε είτε σε οπτικοακουστικό υλικό, είτε σε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, είναι προς διερεύνηση και αξιολόγηση.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ εάν το οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να αποτελέσει τεκμήριο ενώπιον Δικαστηρίου, η συγκεκριμένη πηγή ανέφερε ότι αυτό θα διαπιστωθεί από τους ανακριτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται έρευνα από τους ανακριτές και από τους εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ), σχετικά με το αν το οπτικοακουστικό υλικό παραλήφθηκε νομότυπα και δεν είναι μολυσμένο.

Εξάλλου, η ίδια πηγή εξήγησε ότι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε δικαστικές διαδικασίες προς τεκμηρίωση ευρημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση