ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε θα εγκατασταθούν οι πρώτες κάμερες στους δρόμους

Δείτε πότε έρχονται

Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης κινδυνεύει να καταρρεύσει εάν δεν γίνουν οι αλλαγές που πρέπει, δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2019 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση.

Συνέχισε λέγοντας πως η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει με την εφαρμογή των όσων προβλέπει η μελέτη των Ιρλανδών εμπειρογνωμόνων, που παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2018 για τη μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση της δομής και λειτουργίας των δικαστηρίων, προειδοποιώντας πως «αν δεν γίνουν οι αλλαγές το σύστημα θα καταρρεύσει, πρέπει να γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στη μελέτη» και ζητώντας την εποικοδομητική συνεργασία όλων.

Ο Υπουργός είπε ότι το έργο της μεταρρύθμισης έχει ξεκινήσει με ορίζοντα υλοποίησης το 2020, έχει συγκροτηθεί η επιτροπή μεταρρύθμισης, έχει διοριστεί διευθυντής και άρχισε η ετοιμασία νομοσχεδίων και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση στο ανώτατο επίπεδο, συμπληρώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση για το θέμα με τους δικαστές εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο κ. Νικολάου ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ενώπιον της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας πως «το έτος 2019 θα είναι έτος που θα διακριθεί από σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του Υπουργείου με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση».

Διαβάστε επίσης Τους ψάχνουν για διαρρήξεις και κλοπές στη Λεμεσό (pics)

Σε σχέση με την οδική ασφάλεια, ο Ιωνάς Νικολάου ανέφερε στους βουλευτές ότι οι πρώτες συσκευές φωτοεπισήμανσης που θα καταγράφουν τροχαία αδικήματα, θα εγκατασταθούν στο τέλος του 2019, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συμμετοχή της αστυνομίας στο έργο της καταγγελίας τροχαίων αδικημάτων.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι έχει προωθηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για νομοτεχνικό έλεγχο δέσμη νομοσχεδίων που αυξάνουν αποτρεπτικά τις ποινές σε θέματα που κρίνεται ότι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις τροχαίες συγκρούσεις.

Ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές ο ίδιος οδηγός καταγγέλλεται από την αστυνομία 2-3 φορές εντός της ίδια ημέρας για τροχαία αδικήματα, όπως η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X