ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσοι έφθασαν σήμερα στην Κύπρο από τη Βρετανία

Οι δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών

Συνολικά 432 πρόσωπα επαναπατρίστηκαν σήμερα με τρεις ναυλωμένες πτήσεις από τη Βρετανία όπου είχαν εγκλωβιστεί ή αποκλειστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος «σήμερα επέστρεψαν στην Κύπρο με πτήσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας συνολικά 432 άτομα. Συγκεκριμένα 164 άτομα έφτασαν τα ξημερώματα με ναυλωμένη πτήση από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, 121 πρόσωπα με την πτήση που προσγειώθηκε το απόγευμα από το Luton και 147 με την τρίτη πτήση που έφτασε απόψε από το Stanstead».

Πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε χώρους που έχουν εξευρεθεί από την Δημοκρατία όπου και θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες» στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Σταύρο Μιχαήλ, την Υπηρεσία του Υπουργείου, τον Διοικητή και το προσωπικό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και του Συντονιστικού Κέντρου «Ζήνων» στη Λάρνακα που, όπως είπε «όλες αυτές τις μέρες έγινε κατορθωτό να διεκπεραιωθεί ένας πολύ μεγάλος όγκος εργασίας που έπρεπε να επιτελεστεί, για επαναπατρισμό των Κυπρίων που είχαν εγκλωβιστεί σε χώρες του εξωτερικού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανέφερε ακόμα ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών χρειάστηκε να ληφθούν από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών και Υγείας πολύ σκληρές αποφάσεις, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Καλούμε όλους να ακολουθούν τις αποφάσεις και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για το καλό όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα άτομα για επαναπατρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια ώρα δεν έχουν προγραμματιστεί ναυλωμένες πτήσεις για μεταφορά επιβατών από την Ελλάδα, αφού αναμένεται να εξακριβωθεί ο αριθμός των Κυπρίων που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση με προγραμματισμένες πτήσεις, για να επιστρέψουν στο νησί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X