ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τόσες μέρες του χρόνου αφιερώνεις στο κινητό σου

Αναλυτικά οι αναλογίες

24news team

Είναι γεγονός πως τα smartphone αποτελούν πλέον ένα σημαντικό κομμάτι στις ζωές μας και η ιδέα να τα αποχωριστούμε φαντάζει ως ένα… εφιαλτικό σενάριο. Αρκετός κόσμος αφιερώνει μπόλικες ώρες χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο του σε καθημερινή βάση, είτε αυτό αφορά επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε αφορά scrolling σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, Instagram, Tik Tok κλπ.

Τα reels του Instagram και το Tik Tok, πολύ πιθανόν να έχουν εκτοξεύσει τις ώρες που χαζεύουμε στις οθόνες των κινητών μας. Όλοι μας θα έχουμε ακούσει κάποιον/α να λέει πως θέλει να σταματήσει να σπαταλά ώρες ατέλειωτες σε άσκοπη χρήση του κινητού. Κακές συνήθειες scrolling δήλαδη, όπως πριν από τον ύπνο ή την ώρα του φαγητού.

Με αφορμή την έλευση του νέου έτους, ο Guardian παρουσιάζει το πρόγραμμα πέντε εβδομάδων, «Reclaim Your Brain/μετ. Ανακτήστε τον εγκέφαλό σας», παρουσιάζοντας τρόπους όπου οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τις ώρες που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, με συμβουλές από τη βραβευμένη συγγραφέα του How to Break Up with Your Phone, Catherine Price. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από εικονογράφηση, παρουσιάζονται οι ώρες που χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο μας και πως αυτές ισοδυναμούν με τις 365 ημέρες που έχει ένα έτος.

Οι μέρες του χρόνου που αφιερώνουμε χρησιμοποιώντας το κινητό μας διαμορφώνονται ως εξής:

  • 1 ώρα την ημέρα ισοδυναμεί με 15 μέρες το χρόνο
  • 2 ώρες την ημέρα με 30 ημέρες
  • 3 ώρες την ημέρα με 45 ημέρες
  • 4 ώρες την ημέρα με 61 ημέρες
  • 5 ώρες την ημέρα με 76 ημέρες
  • 6 ώρες την ημέρα με 91 ημέρες
  • 7 ώρες την ημέρα με 106 ημέρες
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Guardian US (@guardian_us)

Αν λοιπόν, μέσα στους στόχους που έχετε θέσει για το 2024 είναι να προσπαθήσετε, έστω και λίγο, να μειώσετε τον αχρείαστο χρόνο που σπαταλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο, ίσως το παραπάνω γράφημα να σας… ταρακουνήσει λίγο περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση