ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Κύπρος (Εικόνες)

Τα μέτρα πρόληψης από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας

24news team

Σε Σαχάρα έχει μετατραπεί η Κύπρος τις τελευταίες εβδομάδες, αφού σύμφωνα με το Δίκτυο Παρακολούθησης της Ποιότητας Αέρα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην ατμόσφαιρα παρατηρούνται ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης.

Αρκετοί πολίτες απαθανάτισαν το αποπνικτικό σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα και οι φωτογραφίες οι οποίες κυκλοφορούν στη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ» μόνο σοκ προκαλούν.

Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα κύματα σκόνης την τελευταία περίοδο και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καλό θα ήταν να ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης που συστήνουν οι Ιατρικές Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας.

Οι συστάσεις για ευάλωτα άτομα είναι να επικοινωνούν και να επισκέπτονται τον θεράποντα ιατρό ή τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), όταν παρουσιάζεται ή επιδεινώνεται συμπτωματολογία όπως βήχας (ξηρός ή παραγωγικός με απόχρεμψη - φλέγματα), δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή), ερεθισμός ή/και καταρροή (αυξημένα υγρά) στη μύτη – ερεθισμός ή/και αυξημένα δάκρυα από τα μάτια.

Επίσης, όταν χρειάζονται διευκρινίσεις για τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες και αναπροσαρμογές στη φαρμακευτική αγωγή τους.

Συστήνεται όπως αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και περιορίζουν την παραμονή τους στις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στον ατμοσφαιρικό αέρα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.

Ακόμη, συστήνεται να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα στις περιπτώσεις που χρειάζεται σύντομη παραμονή σε εξωτερικό χώρο, να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε ανοικτό χώρο και να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας (29/05).

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση