ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πληρωμένη» απάντηση των Κεντρικών Φυλακών στο κράξιμο της 19χρονης

«Οι ισχυρισμοί της ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Στις 2 Φεβρουαρίου, στην Βρετανική Daily Mail φιλοξενήθηκαν νέες δηλώσεις τις 19χρονης Βρετανής που καταδικάστηκε για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στις 7 Ιανουαρίου, στις οποίες αναφερόταν στην διαβίωσή της στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.

Θυμίζουμε ότι μετά την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή τριών ετών, αφού κρίθηκε ένοχη για ψευδή καταγγελία της ότι βιάστηκε από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, η νεαρή, ξεκίνησε μια σειρά αρνητικών δηλώσεων κατά της Κύπρου.


«Κράζει» και τις Φυλακές της Κύπρου η 19χρονη - Τρομερές ατάκες (pics)


Αρχικά μίλησε αρνητικά για τον δικαστή που την καταδίκασε, την επιμονή της ότι κακομεταχειρίστηκε από την Αστυνομία και τις λεπτομέρειες που έδωσε σχετικά με τον κατ’ ισχυρισμόν βιασμό της από τους 12 Ισραηλινούς και στην συνέχεια για τις Φυλακές του νησιού μας.

Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις της για τις φυλακές, η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, θέλησε να απαντήσει στην 19χρονη μέσω ανακοίνωσης, με την οποία διαψεύδει όσα δήλωσε η νεαρή.

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τους πρόσφατους ισχυρισμούς σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από Βρετανίδα πρώην υπόδικη σχετικά με τη διαβίωσή της στις φυλακές της Κύπρου, η Περιφερειακή Πρόξενος Ελλάδας και Κύπρου κα Clare Douglas και η Βοηθός Πρόξενος κα Christina Smith της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο ζήτησαν και είχαν συνάντηση με την Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών στις 05/02/2020.
 
Κατά τη συνάντηση εξέφρασαν την εκτίμηση τους για την εξαιρετική συνεργασία του Τμήματος Φυλακών με την Ύπατη Αρμοστεία τα τελευταία πέντε χρόνια, αναγνωρίζοντας πλήρως το έργο που επιτελείται στις Φυλακές, το ενδιαφέρον και τη στήριξη που παρέχεται στους κρατούμενους, καθώς και για το υψηλό επίπεδο των συνθηκών διαβίωσης, διατροφής, εκπαίδευσης, εκγύμνασης, ψυχαγωγίας, επικοινωνία με συγγενείς και φίλους και ιατροφαρμακευτικής αγωγής των κρατουμένων μας.


 
Παράλληλα, έχοντας εξαρχής γνώση του χειρισμού του θέματος της Βρετανίδας πρώην υπόδικης από τις Φυλακές, από την πρώτη ημέρα της κράτησής της μέχρι την απόλυσή της από τις Φυλακές, εξέφρασαν τη λύπη τους σχετικά με το περιεχόμενο των ισχυρισμών της, οι οποίοι όπως τεκμηριωμένα επεξηγήθηκε, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Προγραμματίστηκε επίσης σύντομα συνάντηση και με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο.


«Κτυπά» ξανά η 19χρονη - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του κατ’ ισχυρισμόν βιασμού


Με την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών έχει αναπτύξει αγαστή συνεργασία με επισκέψεις σε Φυλακές της Βρετανίας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας, όπου συζητήθηκαν διάφορα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον σωφρονισμό των κρατουμένων, την προώθηση και εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων για ευάλωτες κατηγορίες κρατουμένων, θέματα εκπαίδευσης κ.α. Έχει συμφωνηθεί επίσης ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, η οποία μάλιστα θα συζητηθεί με σκοπό την διεύρυνσή της κατά την επικείμενη επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας στο Τμήμα Φυλακών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X