ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πληροφορίες ότι θα παρεισφρήσουν άτομα στην εκδήλωση του Σαββάτου»

Νέα σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας για την πορεία διαμαρτυρίας

24news team

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/2) η σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας σχετικά με την νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το Σάββατο (20/2) στην Λευκωσία, με σκοπό να καταρτιστεί σχέδιο δράσης και να αποφευχθούν επεισόδια όπως αυτά που διαδραματίστηκαν την περασμένη βδομάδα.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Αστυνομία έχει πληροφορίες ότι στην εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου, θα παρεισφρήσουν πρόσωπα για να προκαλέσουν ένταση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου, μετά την σύσκεψη των επιχειρησιακών στελεχών που συγκλείσθηκε και πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ανέφερε ότι η Δύναμη είναι έτοιμη και καθηκόντως θα βρίσκεται στην εκδήλωση για αστυνόμευση.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, ερωτηθείς για την εκδήλωση του Σαββάτου (20/2) στη Λευκωσία, ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει πληροφορίες για πρόσωπα που πιθανόν να παρεισφρήσουν στους διαδηλωτές με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. Σημείωσε επίσης ότι για να καταρτηστεί πλήρως το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας για την αστυνόμευση της εν λόγω διαμαρτυρίας ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι αναμένεται και αύριο μια νέα συνάντηση για να καταλήξουν και να υπάρξει πλήρης συντονισμός.

Όσον αφορά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται και στην Λεμεσό ο κ. Ανδρέου σχολίασε ότι η Αστυνομία είναι ενήμερη και όπως σε όλες τις περιπτώσεις θα βρίσκεται καθηκόντως στο σημείο.

Για τα επεισόδια που συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο (13/2) ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η Δύναμη μάζεψε φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό και μάλιστα και από αυτά που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο όπως είπε: «Μιλά από μόνο του». Ερωτηθείς να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε, εξήγησε ότι δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται τα πράγματα για την βία που ασκήθηκε από τους αστυνομικούς και σημείωσε ότι πρόσωπα παρεισφρήσαν στην εκδήλωση και επιτέθηκαν στα όργανα της τάξης.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε υπέρμετρη βία από τους αστυνομικούς αρκέστηκε να απαντήσει ότι η Αστυνομία αναμένει το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής που διερευνά την υπόθεση.

Εξήγησε μάλιστα ότι η Αστυνομία, πάντοτε ακολουθεί τα διατάγματα και τις νομοθεσίες και αναφέρθηκε σε προηγούμενες εκδηλώσεις παρόμοιου τύπου, τις οποίες αστυνόμευσε η Δύναμη και δεν υπήρξαν επεισόδια. «Όταν μετατρέπονται σε οχλαγωγίες πρέπει να παρέμβουμε» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν θα χρησιμοποιηθεί το όχημα «Αίαντας» αυτή τη φορά στην νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο κ. Ανδρέου αρκέστηκε στο να πει ότι αναλόγως της κατάστασης θα δοθεί και η κατάλληλη απάντηση. «Αν υπάρξει οχλαγωγία, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διαλύσει τους διαδηλωτές από την εκδήλωση. Δρούμε πάντα υπό την νομοθεσία και τα διατάγματα».

Σχετικά με τα μέλη της Δύναμης που παρέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες τις εξαρτήσεις τους μετά τα όσα τους καταλογίζονται, ο κ. Ανδρέου δήλωσε ότι τα εν λόγω στελέχη συναντήθηκαν με τον Αρχηγό με σκοπό την εξύψωση του ηθικού τους και όπως σημείωσε, υπήρξε θετική ανταπόκριση. «Όλα θα πάνε καλά» σημείωσε καταλήγοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X