ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πίσω από τα κάγκελα 36χρονος – Τι έκανε

Του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε την Πέμπτη ποινή άμεσης φυλάκισης 90 ημερών, 8 βαθμούς ποινής, στέρηση άδειας για έξι μήνες και χρηματικό πρόστιμο 800 ευρώ σε 36χρονο, ο οποίος προκάλεσε τροχαία σύγκρουση ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης, που ήταν 18 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Λάρνακας, η τροχαία σύγκρουση σημειώθηκε στις 5 Ιουλίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, στη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λάρνακα, συγκρούστηκε νοτιο-μετωπικά με προπορευόμενό όχημα, που οδηγούσε γυναίκα ηλικίας 76 ετών, η οποία προσπαθούσε να σταματήσει σε κόκκινο σηματοδότη.
 
Πρόσθεσε ότι «από το σύγκρουση το όχημα της 76χρονης μετακινήθηκε με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε 30χρονη και βρισκόταν σε αναμονή σε φώτα τροχαίας. Η 76χρονη γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν πως υπέστη κατάγματα σπονδύλων και κρατήθηκε για νοσηλεία».
 
Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λάρνακας και σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που διενεργήθηκε στον 36χρονο, διαπιστώθηκε ότι η ένδειξη ήταν θετική με 87μg% αντί 9μg%.
 
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης με χαμηλότερο αποτέλεσμα 163μg% αντί 9μg%.
 
Η υπόθεση, ανέφερε ο κ. Χατζηγιασεμή, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο επέβαλε σήμερα στον 36χρονο χρηματικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ και 3 βαθμούς ποινής στην κατηγορία της αμελούς οδήγησης και πρόκλησης σωματικής βλάβης.
 
Το Δικαστήριο επέβαλε επίσης στον 36χρονο ποινή άμεσης φυλάκισης 90 ημερών, 5 βαθμούς ποινής και στέρηση της άδειας του για έξι μήνες, στην κατηγορία της οδήγησης οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλης με άδεια οδηγού μικρότερη των τριών χρόνων, ενώ του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ στην κατηγορία της χρήσης του οχήματος πέραν των 30 μερών από την αλλαγή ιδιοκτησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X