ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέφτουν βροχή τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις - Παρανομούν υπάλληλοι και πελάτες με Safepass

Εντοπίζονται και πολίτες χωρίς μάσκα

ΚΥΠΕ

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Δευτέρας μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.666 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 18 καταγγελίες πολιτών και 7 υπευθύνων υποστατικών.
 
Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.167 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών και 4 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 180 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 441 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 152 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 388 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 197 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
 
Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 128 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
 
Από τους 2.666 ελέγχους, οι 13 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
 
Αναφορικά με τα τέσσερα υποστατικά στη Λευκωσία, το ένα αφορούσε καφετέρια, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα και εκδόθηκε εξώδικο €500, το δεύτερο υποστατικό αφορούσε επίσης καφετέρια, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα και εντοπίστηκε άτομο από τους θαμώνες να μην είναι κάτοχος safepass και εκδόθηκε εξώδικο €1.000, το τρίτο υποστατικό αφορούσε Πρακτορείο Στοιχημάτων, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα και εκδόθηκε εξώδικο €500, και το τέταρτο αφορούσε Πρατήριο Καυσίμων, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος επέτρεψε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς να είναι κάτοχος safepass και εκδόθηκε εξώδικο €500.
 
Στη Λεμεσό, το υποστατικό αφορούσε περίπτερο, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι η υπεύθυνη του υποστατικού δεν κατείχε safepass και εκδόθηκε εξώδικο €500.
 
Στη Πάφο, το ένα υποστατικό αφορούσε ταχυφαγείο, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι δύο υπάλληλοι ήταν χωρίς μάσκα και ένας υπάλληλος χωρίς μάσκα και χωρίς safepass, υπήρχε συνωστισμός, δεν υπήρχε έλεγχος safepass πελατών, ήταν χωρίς θερμομέτρηση, χωρίς καθηκοντολόγιο, χωρίς αναγραφή για την Covid, και εκδόθηκε εξώδικο €1.000. Tο δεύτερο υποστατικό αφορούσε και πάλι ταχυφαγείο, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος ήταν χωρίς μάσκα και χωρίς safepass, μια υπάλληλος επίσης ήταν χωρίς safepass, δεν γινόταν αναγραφή ατόμων στην είσοδο, δεν έλεγχαν τα safepass των πελατών, υπήρχε ελλιπής σήμανση δαπέδου και εκδόθηκε εξώδικο €500.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X