ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΑΣΥΚΙ: Ασθενείς σε κατάσταση ομηρίας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Οι μόνες διαθέσιμες κλίνες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ήταν στην κλινική COVID, όπου νοσηλεύονται θετικοί στον ιό

ΚΥΠΕ

Σε επιτακτική ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας, μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε οι ψυχικά ασθενείς και το Νοσοκομείο Αθαλάσσας να ξεφύγουν από την «κατάσταση ομηρίας», στην οποία έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η ΠΑΣΥΚΙ.

Στην ανακοίνωσή της, με αφορμή την υπερπληρότητα του Νοσοκομείου Αθαλάσσας και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει πως η υπερπληρότητα «έχει πλέον καταστεί καθημερινό φαινόμενο, που αναπόφευκτα μειώνει την προσβασιμότητα στο Νοσοκομείο ασθενών με επείγουσα κρίση ψυχικής υγείας».

Προσθέτει ότι «καθημερινά διεξάγεται αγώνας δρόμου από τους εφημερεύοντες ιατρούς για εξεύρεση κλινών» και ενδεικτικά αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες οι μόνες διαθέσιμες κλίνες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ήταν στην κλινική COVID, όπου νοσηλεύονται θετικοί στον ιό, μαζί με πρόσφατα αρνητικοποιημένους COVID ασθενείς, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην κλινική τους λόγω έλλειψης κλινών.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, το Νοσοκομείο δίνει προτεραιότητα στα περιστατικά, που διακομίζονται με διάταγμα νοσηλείας και αυτό έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια να μην υπάρχουν συχνά κλίνες για προαιρετικές νοσηλείες.

«Στην πλειοψηφία των περιστατικών», σημειώνει, «ο απολυμένος ασθενής δεν έχει πού να πάει, αφού οι συγγενείς ή ο ξενώνας διαμονής καθώς και οι κοινωνικές υπηρεσίες αδυνατούν να του παράσχουν άμεσα στέγη. Η δυνατότητα απολύσεων υπονομεύεται επιπλέον από την αδυναμία κοινωνικής αποκατάστασης, αφού το Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια δεν έχει Κοινωνικούς Λειτουργούς».

Όπως προσθέτει, «η μειωμένη προσβασιμότητα, η συμφόρηση και ο μειωμένος ζωτικός χώρος, λόγω αναπόφευκτης χρήσης επικουρικών κλινών εξορισμού αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων των ασθενών για ποιοτική φροντίδα, όπως και η αχρείαστη παράταση κράτησης σε ψυχιατρείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση