ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρέμβαση Προέδρου και... άνοιγμα των σφαγείων!

Διυπουργική Επιτροπή θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σφαγείων

Διυπουργική Επιτροπή θα εξετάσει όλα τα μέσα που έχει το κράτος στη διάθεσή του για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σφαγείων, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο επίταξής τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας συστάθηκε διυπουργική Επιτροπή από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας και Γεωργίας προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να διασφαλίσουν τον τρόπο με τον οποίο τα σφαγεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και να καλύπτουν τις ανάγκες του κοινού σε κρέας.

Η διυπουργική Επιτροπή, όπως ανέφερε ο κ. Πίπης, θα συνέλθει το συντομότερο υπό τον συντονισμό του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου και θα αξιολογήσει την κατάσταση και ποια μέσα υπάρχουν στη διάθεση του κράτους για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των σφαγείων.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, επαναλειτουργεί σήμερα υπό τον ιδιοκτήτη του το σφαγείο CYPRA με νέο προσωπικό το οποίο, θα πρέπει να είναι αρνητικό σε μοριακό τεστ για την COVID-19 σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, ενώ το δεύτερο σφαγείο A&A δεν έχει διακόψει τη λειτουργία του.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Πίπης, αν διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης εκμεταλλεύεται την άδεια που του παραχώρησε το κράτος, το κράτος δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, αφού δεν μπορεί να τελεί υπό εκβιασμό. Όπως είπε η διυπουργική Επιτροπή θα μελετήσει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την επίταξη. Πρόσθεσε ότι θα εξετάσει επίσης ποια μέτρα θεραπείας υπάρχουν στο πλαίσιο την νομιμότητας για να διασφαλιστεί η συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία των σφαγείων.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των σφαγείων είχαν συλληφθεί την Τετάρτη από την Αστυνομία, έδωσαν κατάθεση και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο κ. Πίπης είπε επίσης ότι από τη μη λειτουργία των σφαγείων δημιουργούνται προβλήματα όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για τους παραγωγούς οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υπερπληθυσμού των ζώων τους και δεν θα ξέρουν τι θα τα κάνουν.

Σε σχέση με τους κτηνιάτρους οι οποίοι εργάζονται στα σφαγεία, ανέφερε ότι οι λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που ήταν θετικά περιστατικά είναι σε αυτοαπομόνωση, εφαρμόζουν όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα και όταν κριθεί ότι μπορούν να εργαστούν κανονικά θα πάνε πίσω στην εργασία τους. Στο μεταξύ, όπως είπε, τα σφαγεία στελεχώνονται με άλλους κτηνιάτρους, είτε ιδιώτες που είναι εξουσιοδοτημένοι από τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με βάση των Περί της Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων νόμο, είτε είναι άλλοι κτηνίατροι από το προσωπικό της Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X