ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μπάχαλο» στην Λάρνακα: Παραιτήθηκαν γιατροί από το ΤΑΕΠ

Νέα πυρά ΠΑΣΥΚΙ κατά Υπουργείου Υγείας

Οξύνεται το πρόβλημα με τους γιατρούς του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, καθώς, μετά την σύλληψη των δύο γιατρών, σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του 10χρονου Σταύρου, άλλοι δύο γιατροί υπέβαλαν σήμερα, Τετάρτη 16 Μαΐου, την παραίτησή τους.

Πρόκειται για ζευγάρι γιατρών, που εργάζονταν στο ΤΑΕΠ της Λάρνακας και οι οποίοι υπέβαλαν την παραίτησή τους επικαλούμενοι προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Διαβάστε, επίσης: Με αυτό το σύνθημα «κατέβηκαν» στην απεργία οι γιατροί (Pics)

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα της ΠΑΣΥΚΙ στο Σίγμα, ο μεγάλος φόρτος εργασίας έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο, με τους γιατρούς να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν, αφού η πίεση, τόσο η σωματική, όσο και η ψυχολογική, να τους έχει συνθλίψει.

Όπως είπε ο Γραμματέας, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από ιατρό που εργάζεται στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, να μεταβεί στο ΤΑΕΠ της Λάρνακας, με την ίδια να αρνείται. Η απάντησή της οδήγησε στην εκτόξευση απειλών εναντίον της, σύμφωνα πάντα με τις αναφορές του Γραμματέα, για πειθαρχικό αδίκημα.

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, είπε, καθώς δεν μπορεί κάποιος να «ξηλώνει τμήματα, να διαλύει άλλα νοσοκομεία και κλινικές, για να διορθώσει άλλες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν με δική τους ευθύνη».

Στο μεταξύ, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν η παραίτηση των δύο ιατρών έχει γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X