ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με αυτό το σύνθημα «κατέβηκαν» στην απεργία οι γιατροί (Pics)

«Απαιτούμε ασφάλεια στον ασθενή»

Με το πιο πάνω σύνθημα και όχι μόνο, κατήλθανι από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι γιατροί του Δημοσίου, με αφορμή τη σύλληψη δύο ιατρών του δημοσίου σε σχέση με τον θάνατο 10χρονου μαθητή από την επαρχία Λάρνακας.

Η ΠΑΣΥΚΙ διαμαρτύρεται για την «πρωτοφανή διαπόμπευση ιατρικών λειτουργών στην προσπάθεια των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Εξαιτίας της απεργίας των κυβερνητικών ιατρών, η προσέλευση των ασθενών στα κρατικά νοσηλευτήρια σήμερα είναι μειωμένη, καθώς έλαβαν σοβαρά υπ' όψιν τις εκκλήσεις του υπουργείου Υγείας και δεν προσήλθαν για προγραμματισμένες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί, κατέρχονται στην στάση εργασίας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ο εργοδότης τους για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ παράλληλα δηλώνουν θιγμένοι από τον τρόπο που έγιναν οι συλλήψεις των δύο συναδέλφων τους. 

Τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης, σημειώνουν σκοπός τους δεν είναι να κερδίσουν επικοινωνιακούς πόντους αλλά να βάλουν πίεση στο υπουργείο υγείας για βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Επικοινωνιακά show»

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ο θάνατος του 10χρονου Σταύρου συγκλόνισε και τους ίδιους τους γιατρούς, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον και πολιτικών παραγόντων, που δεν σεβάστηκαν, όπως είπε, τον πόνο των οικείων του μαθητή και προέβησαν σε επικοινωνιακά show.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε εγκατάλειψη των δημοσίων νοσηλευτηρίων από τους αρμόδιους, ενώ αναφερόμενος στην δικαιοσύνη, είπε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να επιτελέσει το έργο της, χωρίς λαϊκά δικαστήρια.

Το 80% της ιατρικής αμέλειας, είπε, οφείλεται στα συστήματα υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X