ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραδέχτηκε ότι έφερε στην Κύπρο τα 15 κιλά κάνναβης

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται από την ΥΚΑΝ

ΚΥΠΕ

Παραδοχή σε κατηγορίες που αφορούν την εισαγωγή και την παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια απάντησε σήμερα 30χρονος, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Παράλληλα, απάντησε μη παραδοχή σε κατηγορίες που αφορούν τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σήμερα ξεκίνησε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η διαδικασία σχετικά με τη διερευνώμενη αυτή υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Κύπρο, μέσω του αεροδρομίου Πάφου.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 30χρονος συνεχίσει να παραμένει υπό κράτηση και όρισε την υπόθεση για τις 30.11.23 στις 09:30 το πρωί.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, η σύλληψη του 30χρονoυ έγινε στο πλαίσιο ενεργειών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές για εντοπισμό προσώπων που εισάγουν ναρκωτικά στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω αεροδρομίων.

Ο 30χρονος ανακόπηκε για έλεγχο στις 3 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Πάφου, αφού αφίχθηκε από χώρα του εξωτερικού. Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην αποσκευή του τέσσερις νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 15 κιλών και 410 γραμμαρίων περίπου.

Ανακρινόμενος μετά τη σύλληψη του, μεταξύ άλλων, αυτός φέρεται να ανέφερε πως τον προσέγγισαν πρόσωπα που δεν γνωρίζει, τα οποία του ζήτησαν να μεταφέρει ναρκωτικά έναντι αμοιβής. Φέρεται να ανέφερε ακόμη στα μέλη της ΥΚΑΝ ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που θα τα παραλάμβαναν.

Ο 30χρονος φέρεται να ξεκίνησε από την Ισπανία για να φθάσει στην Κύπρο, με σταθμό στη Βιέννη .

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται από την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου).

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση