ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Pame Express: Αποφόρτιση καθημερινά 300 ιδιωτικών οχημάτων

«Η επιτυχία του Pame Express είναι πέραν των αρχικών προσδοκιών μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λετυμπιώτης

ΚΥΠΕ

Η κυβέρνηση χαιρέτισε με ικανοποίηση την προσθήκη επιπρόσθετης διαδρομής του Pame Express από τις 30 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περίπου 23.000 μετακινήσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε, την Τρίτη, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Προεδρικό πως το Pame Express, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου εγκαινιάστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί περίπου 700 μετακινήσεις την ημέρα με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν τουλάχιστον την αποφόρτιση καθημερινά 300 ιδιωτικών οχημάτων από τον συγκεκριμένο άξονα.

«Με την πληρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μέσο όρο να αγγίζει το υψηλό ποσοστό του 25% ενώ τις ώρες αιχμής τα λεωφορεία είναι υπερπλήρη. Ειδικά στα πρώτα τρία δρομολόγια της ημέρας, τα λεωφορεία είναι υπερπλήρη και αυτό επαναλαμβάνεται ξανά από τις 14:00 έως τις 17:00, οπότε επιστρέφει ο κόσμος», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περίπου 23.000 μετακινήσεις μέσω πέντε υπερσύγχρονων λεωφορείων κατάλληλων για μεταφορά ατόμων με τροχοκάθισμα και με παροχή δωρεάν χώρων στάθμευσης.

«Η επιτυχία του Pame Express είναι πέραν των αρχικών προσδοκιών μας και αυτό αποδεικνύει την αποδοτικότητα των μέτρων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού μέσα από την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς», κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση