ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με πάνω από δέκα σφαίρες γάζωσαν τον Καλογερόπουλου

Τα ευρήματα της νεκροτομής

24news team

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (31/10) η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του Θανάση Καλογερόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια το πρωί της Δευτέρας (30/10) στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του 55χρονου προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγγεφαλική κάκωση, καθώς και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων προκληθέντα από πυροβόλο όπλο. Την πολύωρη νεκροτομή διενέργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εκτέλεσαν με πάνω από 10 σφαίρες τον 55χρονο. 

Ψάχνουν τα κίνητρα – Ξεσκονίζουν παλιούς φακέλους εγκλημάτων

Οι Αρχές, αναζητούν τα κίνητρα της δολοφονίας του Καλογερόπουλου, ωστόσο φέρεται το έγκλημα να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε πολλά μέτωπα ανοικτά ενώ σύμφωνα τις χθεσινές δηλώσεις του Υπευθύνου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου «γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν πρόσωπα με τα οποία είχε δοσοληψίες».

Το όνομά του, φιγούραρε σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες ωστόσο ποτέ δεν οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης λόγω έλλειψης στοιχείων ή μαρτύρων.

Οι διωκτικές Αρχές, ξεσκονίζουν παλιούς φακέλους εγκλημάτων προσπαθώντας να βρουν την άκρη του νήματος γύρω από την γκανγκστερική εκτέλεση.

Τον γάζωσαν πρωί - πρωί

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος δράσης των δύο κουκουλοφόρων που σκότωσαν τον Καλογερόπουλου σε πολυσύχναστο σημείο, το οποίο χρησιμοποιούν πολίτες είτε για κολύμπι είτε για τον καθημερινό τους περίπατο.

Το δολοφονικό σχέδιο εφαρμόστηκε και εκτελέστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (30/10) και συγκεκριμένα γύρω στις 08:30 στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, όταν ο Καλογερόπουλος προσπαθούσε να σταθμεύσει το όχημά του σε χώρο έξω από γνωστό καφεστιατόριο.

Οι δύο δράστες προσέγγισαν το σημείο, έκλεισαν την είσοδο με το όχημα που χρησιμοποιήσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου. Ο Καλογερόπουλος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Εξαφανίστηκαν και έκαψαν τα όπλα

Οι δράστες, αφού εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου, εγκατέλειψαν τη σκηνή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να καίγεται λίγο αργότερα, στην περιοχή Γερμασόγειας, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν δύο όπλα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πιστόλι και ένα αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο, ενώ το εν λόγω όχημα είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στις 7 Οκτωβρίου, 2023 στη Λεμεσό.

Γνώριζαν τις κινήσεις του

Για ένα πολύ μελετημένο και καλοστημένο σχέδιο έκανε λόγο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού αφού όπως έγινε γνωστό, το θύμα, σύχναζε στην συγκεκριμένη περιοχή για περπάτημα και κολύμπι κάτι που φαίνεται πως οι δράστες γνώριζαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση