ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έναρξη με Νέα Ελληνικά - Δείτε εδώ το γραπτό (Pics)

Στην μάχη των Παγκυπρίων Εξετάσεων από σήμερα χιλιάδες μαθητές

Με το υποχρεωτικό μάθημα των Νέων Ελληνικών, ξεκίνησαν σήμερα και επίσημα οι Παγκύπριες εξετάσεις, για τους τελειόφοιτους μαθητές των Λυκείων της Κύπρου, αλλά και παλαιούς απόφοιτους, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, να δηλώνει πως το Υπουργείο του, και ειδικότερα η Υπηρεσία Εξετάσεων, έχουν λάβει όλα τα μέτρα και έχουν προετοιμαστεί στον καλύτερο δυνατόν βαθμό, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Αυτό είναι το γραπτό των Νέων Ελληνικών:

 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, πέραν των 7.689 υποψήφιων παρακάθονται στις φετινές εξετάσεις, με τους 324 από αυτούς να είναι παλιοί απόφοιτοι των σχολείων.

Εξάλλου, 1.994 υποψήφιοι παρακάθονται στις εξετάσεις μόνο για απόλυση, ενώ 5.695 για πρόσβαση στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές είναι 654, ενώ 940 υποψήφιοι ζήτησαν κάποια διευκόλυνση.

Σημειώνεται ότι οι 7.689 υποψήφιοι που παρακάθονται στις φετινές εξετάσεις είναι ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας πενταετίας.

Οι Παγκύπριες εξετάσεις ξεκίνησαν στις 08:00 σήμερα Δευτέρα, για να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 13 Ιουνίου του 2019.

Σε δηλώσεις του, κατά την επίσκεψή του στο εξεταστικό Κέντρο στο Λύκειο Κύκκου Β΄ στην Έγκωμη για την έναρξη των Παγκυπρίων Εξετάσεων, ο κ. Χαμπιαούρης ευχήθηκε στα παιδιά κάθε επιτυχία και να ευοδωθούν οι προσπάθειες τους, ώστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα τους.

«Ως Υπουργείο Παιδείας», είπε, «και ειδικότερα η Υπηρεσία Εξετάσεων έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και έχουμε προετοιμαστεί στον καλύτερο δυνατόν βαθμό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους γονείς και στα παιδιά είναι πως κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μοναδική και αυτή η στιγμή να τους πεισμώσει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να είναι σίγουροι ότι το μέλλον τους ανήκει».

Ερωτηθείς αν το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών θα είναι βατό, ο Υπουργός Παιδείας είπε: «Αντιλαμβάνεστε ότι προσωπικά δεν έχω ανάμειξη στη συγγραφή του γραπτού. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι μιλώντας με τους υπεύθυνους, που θα το προετοίμαζαν, είχαν δοθεί οδηγίες να είναι βατά τα θέματα, να είναι μέσα στην ύλη που έχουν διδαχθεί τα παιδιά, να είναι δοκίμιο το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουμε και θεωρώ ότι έχει ακολουθηθεί αυτό το πλαίσιο, το οποίο έχουμε θέσει».

Πότε θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα

Σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, είπε πως τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα γύρω στις 23 Ιουνίου όσον αφορά την απόλυση, για να σταλούν στα σχολεία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βαθμοί πρόσβασης ανά πλαίσιο, για τα πανεπιστήμια Κύπρου και ο γενικός βαθμός κατάταξης για τα πανεπιστήμια της Ελλάδος, θα είναι έτοιμα τέλη Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, είπε πως η σημερινή μέρα σηματοδοτεί για τους τελειόφοιτους το τέλος μιας πορείας, που είναι τα μαθητικά χρόνια, εκφράζοντας την ευχή σε όλα τα παιδιά κάθε επιτυχία στις προσδοκίες τους και στο έργο τους.

«Είμαστε εδώ για να τους δείξουμε ότι είμαστε δίπλα τους καθ’ όλη αυτή τη διαδρομή. Έχουμε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας ότι όλα κυλούν στα πλαίσια που προβλέπονται από τη νομοθεσία», είπε ο κ. Νικηφόρου.

Εξέφρασε, εξάλλου, την ελπίδα να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι το τέλος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X