ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος: Πόσα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Ιούνιο

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου

Τον μήνα Ιούνιο στην Επαρχία Πάφου αναμένεται να λειτουργήσουν δέκα (10) ξενοδοχειακές μονάδες από τις πενήντα επτά (57) που διαθέτει η Επαρχία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τα πλείστα εξ αυτών των δέκα ξενοδοχείων, θα επαναλειτουργήσουν περί τις 20 Ιουνίου, ημερομηνία έναρξης των πτήσεων προς την Κύπρο, χωρίς να χρειάζονται τεστ οι επισκέπτες κάποιων χωρών, ενώ λίγες μονάδες, όπως είπε, θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος δηλαδή στις 5 Ιουνίου.

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη το γεγονός ότι από τα ξενοδοχειακά καταλύματα που θα ανοίξουν τον Ιούνιο, υπάρχει ποικιλία τύπου ξενοδοχείων και βαθμίδων, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό ο πελάτης να έχει την δυνατότητα να επιλέξει,ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα και τα βαλάντια των πελατών.

Επεσήμανε ωστόσο, πως οι ξενοδόχοι της Πάφου βρίσκονται σε αναμονή για να δουν πότε θα ανοίξουν και άλλα ξενοδοχεία εντός του Ιουλίου. Ακολούθως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου τόνισε πως αναμένουν να δουν πως θα εξελιχτεί η κατάσταση, προσθέτοντας πως τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν κλιμακωτά αναλόγως και της τουριστικής κίνησης.

Καλή εξέλιξη συνέχισε ήταν και η έναρξη των πτήσεων της ουγγρικής Wizz Air που θεωρείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας .

O κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πρωτόκολλο που έχουν λάβει από το Υφυπουργείο Τουρισμού και που διέπει τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων. Είναι είπε, “μέσα στα πλαίσια που αναμέναμε”, σημειώνοντας πως “πρόκειται για ένα ισορροπημένο πρωτόκολλο που επιτρέπει τους εργαζόμενους και τους πελάτες να βρίσκονται στο ξενοδοχείο με ασφάλεια αλλά και ταυτόχρονα να νιώθει ο πελάτης ότι είναι σε ξενοδοχείο και όχι σε νοσοκομείο”.

Πρόσθεσε, πως οι ξενοδοχειακές μονάδες άρχισαν να προετοιμάζονται βάση του πρωτοκόλλου αυτού, σημειώνοντας πως σίγουρα αυτό εξυπακούει επιπρόσθετο λειτουργικό κόστος το οποίο πρέπει να απορροφήσουν οι ξενοδόχοι αλλά ταυτόχρονα αναγκαίο προκειμένου να παρασχεθεί η απαιτούμενη ασφάλεια προς τους πελάτες και τους εργαζόμενους.

Aυτό που αναμένουμε να δούμε συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης είναι “ πως θα καταλήξει το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας”.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως οι ξενοδόχοι της Πάφου επικεντρώνονται στην προώθηση των ξενοδοχείων, ούτως ώστε, όπως είπε, να μπορέσουν οι τουριστικοί πράκτορες, να ξεκινήσουν να στέλνουν τουρίστες. Εκτίμησε ωστόσο, πως δεν αναμένεται σημαντική κίνηση στην Κύπρο πριν τον Ιούλιο.

Τέλος ο κ. Μιχαηλίδης έστειλε το μήνυμα πως είναι σημαντικό όλη η τουριστική βιομηχανία να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχει πλέον ο τουρίστας αφού εκτός από το να περνά καλά και να έχει ευχάριστες διακοπές πρέπει να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που να του διασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία του.

Αυτή είπε, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε σαν βιομηχανία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι επειδή τα ξενοδοχεία έχουν γνώση από προγράμματα ασφάλειας και υγείας, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Σημείωσε δε, πως λόγω και της αυξημένης σημασίας που θα έχει το θέμα της ασφάλειας, τα ξενοδοχεία θα είναι ο καλύτερος τόπος για να πάει κάποιος για διακοπές, αφού διαθέτουν το προσωπικό, την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να επενδύσουν στα συστήματα ασφάλειας που χρειάζονται εν αντίθεση με τα μη αδειούχα καταλύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X