ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με αυστηρά πρωτόκολλα θα λειτουργήσει η εστίαση

Θεωρούμε δεδομένο ότι στις 16 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει ο χώρος εστίασης στο πρώτο στάδιο, ανέφερε ο κ.Θρασυβούλου

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Φύτος Θρασυβούλου, εκτίμησε πως εφόσον τηρηθούν τα πρωτόκολλα, δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των εστιατορίων.

Ο κ. Θρασυβούλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η ΟΣΙΚΑ μελέτησε τα πρωτόκολλα μαζί με τον Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών, στον οποίον έθεσαν τις απόψεις τους και ανέφερε ότι δεν υπήρξαν πολλές διαφορές.

Εμείς, συνέχισε, θεωρούμε δεδομένο ότι στις 16 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει ο χώρος εστίασης στο πρώτο στάδιο, εκτός από τα νυχτερινά κέντρα.

Πρόσθεσε πως τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά και συγκεκριμένα και υπάρχει λίστα ελέγχου που θα έχει ο επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης του κέντρου αναψυχής, αλλά και ο υπεύθυνος για την επιτήρηση της τήρησης των πρωτοκόλλων. Οι ποινές, συμπλήρωσε, έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που, ανεξαρτήτως της αύξησης ή μείωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα εκεί και όπου λειτουργήσουν τα κέντρα αναψυχής, με τον τρόπο που έχουν τεθεί, δεν θα παρατηρηθούν προβλήματα μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των εστιατορίων.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως «το ποτήρι έχει ξεχειλίσει», προσθέτοντας πως αντιλαμβάνονται το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες από το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που παραμείνουν κλειστοί και των οποίων τα έξοδα αυξάνονται.

Εμείς, είπε, ως Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, εργαζόμαστε πάνω στα μέτρα για το άνοιγμα των κέντρων αναψυχής που πρέπει το κράτος να τα δει με πολύ σοβαρότητα για να μπορούν να στηριχτούν οι επιχειρήσεις της εστίασης και να επαναλειτουργήσουν.

Ενδεικτικά ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως από Νοέμβριο τα περισσότερα κέντρα αναψυχής είναι εξ ολοκλήρου κλειστά, ενώ κάποια υπολειτουργούν με take away ή delivery.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση