ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομοφοβικό παραλήρημα αξιωματικού - Στη ΝΥ ο φάκελος

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Χριστοδουλίδου είπε πως «η σχετική νομοθεσία προνοεί μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης».

ΚΥΠΕ

Στη Νομική Υπηρεσία αναμένεται να σταλεί την επόμενη εβδομάδα ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά σε «ομοφοβικό και με ακραίο ρατσιστικό λόγο» -όπως φαίνεται να προκύπτει από την αστυνομική έρευνα - βίντεο, που ανάρτησε το προηγούμενο διάστημα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εν ενεργεία υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, ανέφερε πως η έρευνα της Αστυνομίας κατά του υπαξιωματικού «βρίσκεται στο τελικό στάδιο», σημειώνοντας ότι «ενδεχομένως αρχές της επόμενης εβδομάδας να ολοκληρωθεί και να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες».

Αναφερόμενη στην υπόθεση, η κ. Χριστοδουλίδου είπε ότι «φαίνεται να προκύπτουν αδικήματα, που σχετίζονται με τη νομοθεσία, για ομοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμό μέσω διαδικτύου».

Πρόσθεσε πως «τα αδικήματα που προκύπτουν θα φανούν με την ολοκλήρωση της διερεύνησης».

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Χριστοδουλίδου είπε πως «η σχετική νομοθεσία προνοεί μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης».

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλίδου από την πρώτη στιγμή, που εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση, η Αστυνομία προχώρησε στη διερεύνηση, για να συμπληρώσει ότι άμεσα από την επόμενη ημέρα προχώρησαν σε έρευνα, βάσει δικαστικού εντάλματος, στην οικία του συγκεκριμένου προσώπου.

«Παραλήφθηκε», όπως πρόσθεσε, «ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, ο οποίος είναι στο στάδιο της δικανικής εξέτασης».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση