ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πιο… αγχωμένοι λαοί - Η θέση της Κύπρου (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Οι χώρες που είναι φουλ στο στρες - Η θέση των Κυπρίων

Ποιοι είναι οι πιο… αγχωμένοι λαοί στον κόσμο; Τι γίνεται με τους Κύπριους; Είναι τελικά πιο χαλαροί; Την απάντηση δίδει η έρευνα του Gallup’s.

Tο Gallup Global Emotions Report έκανε τις ερωτήσεις. Ρώτησε το κοινό για τα θετικά και τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Κάποιες απ' αυτές ήταν οι εξής: Πώς νιώσατε χθες; Νιώσατε πόνο, ανησυχία, θυμό, στρες; Αυτές ήταν οι ενδεικτικές ερωτήσεις που έγιναν σε άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών σε 142 χώρες.

Ο σχετικός χάρτης με τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα κατατάσσουν στην πρώτη θέση της λίστας ως τον πιο αγχωμένο λαό τους Έλληνες ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 14η θέση.

Σε γενικότερο πλαίσιο, τα αποτελέσματα ξαφνιάζουν. Διεθνείς έρευνες κατατάσσουν συχνά τις χώρες της Αφρικής ως ανεπαρκείς σε αρκετά ζητήματα όπως η έκθεση για την παγκόσμια ευτυχία ενώ συνήθως οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Υπάρχει συχνά μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της δυστυχίας και των φτωχότερων και λιγότερο ειρηνικών χωρών και το αντίθετο.

Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε ότι αφορά το στρες, φαίνεται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η πιο αγχωμένη… χώρα στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά είναι η Ελλάδα με το 59% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι έζησε πολύ άγχος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις ανθρώπους δήλωσαν ότι βίωσαν πολύ στρες (35%) κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.

Το τοπ 10

1. Greece, 59%
2. Philippines, 58%
3. Tanzania, 57%
4. Albania, 55%
5. Iran, 55%
6. Sri Lanka, 55%
7. USA, 55%
8. Uganda, 53%
9. Costa Rica, 52%
10. Rwanda, 52%

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X