ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
22 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

«Οι νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό στο Μακάρειο έχουν διπλασιαστεί»

Τι δήλωσε ο Δρ Ηλία

ΚΥΠΕ

Αυτές τις μέρες παρατηρείται η μεγαλύτερη νοσηλεία παιδιών με κορωνοϊό, αφού έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Δρ Αβραάμ Ηλία.

Περίπου ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή έχουν κορωνοϊό, πρόσθεσε.

«Συνήθως είναι μικρά παιδιά κάτω των πέντε ετών, αν και έχουμε και πιο μεγάλα παιδιά αλλά συνήθως είναι τα μικρά παιδιά τα οποία παρουσιάζουν ψηλό πυρετό, ανορεξία, αδιαθεσία, κάποια παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν και πυρετικούς σπασμούς, και αναγκάζονται να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο,» είπε στο ΚΥΠΕ ο Δρ Ηλία.

Ο Δρ Ηλία είπε ότι οι νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό έχουν διπλασιαστεί, καθώς πριν δύο εβδομάδες ήταν περίπου στις πέντε.

«Ο αριθμός έχει αυξηθεί, έχουμε την εποχή με την μεγαλύτερη νοσηλεία παιδιών με κορωνοϊό, και σήμερα νοσηλεύουμε 10 παιδιά», είπε. Οι νοσηλείες κυμαίνονται γύρω στα οκτώ με 11 παιδιά, πρόσθεσε. «Χτες υπήρχαν 11 παιδιά που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός που είχαμε», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Όμικρον, ανέφερε ότι σύμφωνα με μια δειγματοληπτική ταυτοποίηση που έκαναν, η μετάλλαξη Όμικρον ανιχνεύτηκε στα έξι από τα 21 δείγματα και τα τέσσερα αφορούσαν βρέφη.

Ο Δρ Ηλία είπε ότι παιδιά με κορωνοϊό νοσηλεύονται μόνο όταν έχουν συμπτώματα όπως ψηλό πυρετό, επηρεασμένη γενική κατάσταση, ή αν είναι βρέφη τα οποία παρουσιάζουν ανορεξία, αφυδάτωση, γαστρεντερικές διαταραχές, ή μεγαλύτερα παιδιά με επίμονο πυρετό ή αναπνευστική δυσχέρεια ή πόνο στο στήθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση