ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 10 φωτογραφίες που στιγμάτισαν το 2019

Από τις έρευνες για τα θύματα του Νίκου Μεταξά, στις αιματηρές συγκρούσεις και τις παγκόσμιες καταστροφές

Μερικές μόνο ώρες πριν από την εκπνοή του έτους, ο καθένας από ‘μας φέρνει στην μνήμη του τις στιγμές που έμειναν ανεξίτηλες, τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό. Το νησί μας, αναμφίβολα βίωσε με πολύ έντονο τρόπο την αποκάλυψη των επτά δολοφονιών του Νίκου Μεταξά, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφηκαν οι εξελίξεις στην Βρετανία, καθώς και αιματηρές συγκρούσεις σε χώρες όπως η Γαλλία, η Βολιβία και η Χιλή. Φυσικά, δεν μπορεί να μην ληφθεί υπ’ όψιν η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που συντελέστηκε στον Αμαζόνιο, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Στο φρεάτιο του Μιτσερού

 

Έρευνες στο παλιό μεταλλείο Κοκκινόγειας στο Μιτσερό. Ο εντοπισμός του πρώτου θύματος του Νίκου Μεταξά, της Mary Rose, οδήγησε σε μαραθώνιες έρευνες εκ μέρους της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό και των υπολοίπων σορών, οι οποίες βρίσκονταν στον πάτο του φρεατίου.
Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Μαραθώνιες έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

 

Άλλα τρία από τα θύματά του, ο Νίκος Μεταξάς τα πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη. Εικόνες σαν κι αυτή, έκαναν για πολλές μέρες τον γύρο του κόσμου. Στην φωτογραφία φαίνεται ο δύτης με σκάφανδρο να εξέρχεται από τον βυθό της τοξικής λίμνης χωρίς να έχει εντοπίσει κάποιο από τα πτώματα.
Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Πνιγμός πατέρα και κόρης

 

Ο Alberto Martinez Ramirez και η κορούλα του, Valeria, εντοπίστηκαν νεκροί στο ποτάμι στο Μεξικό, καθώς πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ΗΠΑ.
Φωτογραφία: Julia Le Duc – AP

Ο «πνεύμονας» της Γης σε κίνδυνο

 

Περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο. Τα καμένα δέντρα στην περιοχή Realidade της Βραζιλίας είναι το αποτέλεσμα των πυρκαγιών οι οποίες σάρωσαν τεράστιες εκτάσεις στον Αμαζόνιο. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τις πυρκαγιές έθεσαν οι αγρότες της περιοχής, εκμεταλλευόμενοι την ξηρή περίοδο, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες καλλιέργειες.
Φωτογραφία: Sebastián Liste

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

 

Ο Απρίλιος 2019 σημαδεύτηκε από την πυρκαγιά και την μεγάλη καταστροφή που αυτή προκάλεσε στον εμβληματικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.
Φωτογραφία: Veronique de Viguerie

Οι εξεγέρσεις των Κίτρινων Γιλέκων

 

Το Παρίσι «καιγόταν» πριν από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, εξαιτίας των εξεγέρσεων των «Κίτρινων Γιλέκων». Μεγάλες ομάδες ανθρώπων, κάθε Σάββατο, έδιναν ραντεβού σε κεντρικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας και διαδήλωναν κατά των οικονομικών σχεδίων της κυβέρνησης Μακρόν.
Φωτογραφία: aftruth.com

Greta Thunberg, το πρόσωπο της χρονιάς

 

Η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα γράφει στο ημερολόγιό της ενώ ταξιδεύει με τρένο από την Λισαβόνα στην Μαδρίτη για να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, στις 5 Δεκεμβρίου. Μερικές μέρες αργότερα, η 16χρονη ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό «TIME».

Φωτογραφία: Evgenia Arbugaeva

Αιματηρές συγκρούσεις στην Βολιβία

 

Υποστηρικτές του τέως Προέδρου της χώρας, Evo Morales, στέκονται πάνω από τα φέρετρα δύο ατόμων, τα οποία οποία, υποστηρίζουν, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων με τις αρχές ασφαλείας.
Φωτογραφία: Marco Bello

Διαδηλώτριες πήραν φωτιά στην Χιλή

 

Αστυνομικοί προσπαθούν να προστατεύσουν και να σώσουν δύο διαδηλώτριες, οι οποίες πήραν φωτιά εξαιτίας της ρίψης βομβών μολότοφ. Οι μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα άρχισαν και έλαβαν διαστάσεις εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Φωτογραφία: Esteban Felix

Τα δάκρυα της Μέι

 

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στις 24 Μαΐου ανακοίνωσε της παραίτησή της, με τις φωτογραφίες στις οποίες απεικονιζόταν να δακρύζει, να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η παραίτησή της οριστικοποιήθηκε τον Ιούνιο.
Φωτογραφία: Tolga Akmen

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X