ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο συνιδρυτής της Shazam Entertainment μίλησε για την «τέχνη της προσαρμογής»

Ο Dhiraj, αναφέρθηκε και στις startup εταιρείες, οι οποίες μπορεί να είναι μικρές αλλά αυτές είναι που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας

24news team

Στη σκηνή του 6ου Digital Agenda Cyprus Summit 2023 με τη θεματική ομπρέλα «The new normal» βρέθηκε ο Dhiraj Mukherjee.

Ο συνιδρυτής της Shazam Entertainment, της πρώτης στον κόσμο υπηρεσίας αναγνώρισης μουσικής που βασίζεται σε κινητά τηλέφωνα η οποία εξαγοράστηκε από την Apple το 2017 για 400 εκατομμύρια δολάρια, μίλησε για τη σημασία του ''The Art of Adapting'', δηλαδή την τέχνη της προσαρμογής. Αναφερόμενος στην εμπειρία του στο Shazam, o Dhiraj εξήγησε ΄΄οτι έμαθε από πρώτο χέρι πως «ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το δημιουργήσεις.»

Στην ομιλία του, ο Dhiraj μίλησε για την επιτυχία της εφαρμογής Shazam και πώς αυτή άλλαξε τη βιομηχανία της μουσικής, αφού επέτρεψε στις δισκογραφικές εταιρείες να δουν και να ανακαλύψουν νέα ταλέντα αλλά και να βρουν την ταυτότητα ενός τραγουδιού. Όπως είπε, στην αρχή δεν είχαν ιδέα για το τι είχαν δημιουργήσει αλλά συνέχισαν να προσαρμόζονται στις οικονομικές περιστάσεις της εποχής και στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ο Dhiraj, αναφέρθηκε και στις startup εταιρείες, οι οποίες μπορεί να είναι μικρές αλλά αυτές είναι που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας.

Σημείωσε πως «Πρέπει να αποφασίσουμε τι είδους μέλλον θέλουμε να δημιουργήσουμε και πώς θα στηρίξουμε αυτές τις εταιρείες που θα φέρουν την αλλαγή» και τόνισε πως αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, θα πρέπει να το αποδεχτούμε ως γεγονός και να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση