ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νοσοκομείο Λεμεσού: Αξιολογούνται τα δεδομένα από την αναστολή λειτουργίας

Τι αναφέρει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού - Πάφου

Η 48ωρη αναστολή λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αποτελεί μια καλή άσκηση για εμάς και αξιολογούμε τα δεδομένα που διαμορφώνονται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού - Πάφου, Χρίστου Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η αναστολή της λειτουργίας είχε "ένα πολύ καλό αποτέλεσμα" σε ό,τι αφορά τα Εξωτερικά Ιατρεία, καθώς ήταν πολύ λίγοι οι ασθενείς που τα επισκέφθηκαν, σε σύγκριση με 600-650 που καταφθάνουν καθημερινά υπό κανονικές συνθήκες.

"Αντιλαμβάνεστε σε ένα μικρό χώρο, να έχεις τόσα πολλά άτομα και να τύχει ένα να έχει προσβληθεί με κορωνοϊό, τι θα μπορούσε να σημαίνει", είπε και υπέδειξε ότι γίνονται σκέψεις για " περιορισμένη λειτουργία" των Εξωτερικών Ιατρείων ώστε να μην συγκεντρώνουν τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών, υπενθυμίζοντας το μέτρο που απαγορεύει τη συγκέντρωση σε κλειστό χώρο πέραν των 75 ατόμων.

Σήμερα, συνέχισε, εξυπηρετήθηκαν στα Εξωτερικά Ιατρεία ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς και κάποια παιδιατρικά περιστατικά, ενώ έγιναν χειρουργικές επεμβάσεις μόνο σε εσωτερικούς ασθενείς και εξυπηρετούνται μόνο εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, η αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Λεμεσού έχει βοηθήσει στη διαθεσιμότητα κάποιων κλινών, ενώ κάλεσε το κοινό να συμμορφωθεί με την οδηγία για το επισκεπτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι τηρείται αυστηρά το ωράριο επισκέψεων για όλους τους ασθενείς, δηλαδή από τις 1300-1400 και 1700-1900, όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από ένα και μόνο επισκέπτη.

Στον πέμπτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού συνεχίζει να νοσηλεύεται ένα άτομο που σήμερα ανακοινώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ εξετάζονται δυο ακόμα ύποπτα περιστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση