ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νοσ.Αναφοράς: 36χρονος ο νεαρότερος ασθενής - Ανεμβολίαστοι το 78% των νοσηλευόμενων

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη»

ΚΥΠΕ

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού είναι το 78% των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε πως «σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 60 ασθενείς εκ των οποίων οι 15 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. O μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που νοσηλεύονται είναι τα 69 έτη, ο νεαρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 36 ετών και ο γηραιότερος 91 και οι δύο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού».

Σημείωσε ότι «ποσοστό που ανέρχεται στο 78% των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, δεν είναι εμβολιασμένο. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται σήμερα 32 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 7 σε συνθήκες ΜΑΦ. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden φιλοξενούνται 110 άτομα θετικά στο κορωνοϊό, τα οποία ύστερα από δέκα μέρες, με βάση το πρωτόκολλο θα αποδεσμευτούν, ενώ 27 ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο Post-COVID».

Σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη απάντησε πως «άρχισε να υπάρχει σταθερότητα στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία, λόγω της μείωσης των κρουσμάτων την κοινότητα. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη» είπε και έστειλε το μήνυμα ότι «όσο πιο νωρίς ο ασθενής ενημερώσει τον προσωπικό του γιατρό για συμπτώματα κορωνοϊού που πιθανώς να έχει, τόσο γρηγορότερα θα αρχίσει θεραπεία και η έκβαση της νόσου θα είναι ομαλή με αίσιο τέλος».

Ανέφερε επίσης ότι «ο εμβολιασμός του κοινού φαίνεται πως αποδίδει αφού ακόμα και άτομα που έχουν εμβολιαστεί και ενδεχομένως καταλήξουν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, περνούν τη νόσο πιο ήπια και αποθεραπεύονται συντομότερα».

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «είναι αυξημένη η ροή ατόμων που μεταβαίνουν στα Εμβολιαστικά Κέντρα για να λάβουν την 1η, 2η και την 3η δόση του εμβολίου και το γεγονός αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Καθημερινά εμβολιάζονται 400 – 450 ενήλικες που λαμβάνουν οποιαδήποτε δόση εμβολίου, ενώ εβδομαδιαίως εμβολιάζονται κατόπιν ραντεβού, 80 παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν άρχισε ο εμβολιασμός παιδιών, μέχρι και σήμερα έχουν εμβολιαστεί συνολικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 217 παιδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X