ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φεύγουν κι άλλοι περιορισμοί από σήμερα - Τι επιτρέπεται

Νέο βήμα προς τη κανονικότητα

Νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα κατά κορωνοϊού τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή λόγω των βελτιωμένων επιδημιολογικών δεδομένων και της προόδου στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, 1η Ιουνίου, επιτρέπονται μεταξύ άλλων η παρουσία σε οικίες ατόμων με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα, περιλαμβανομένων των μόνιμα διαμενόντων και των ανήλικων.

Επίσης, η φυσική παρουσία προσώπων σε κλειστούς χώρους, όπως θρησκευτικής λατρείας, καζίνο, χώρους διεξαγωγής συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, θέατρα, αμφιθέατρα και άλλους χώρους παραστατικών τεχνών καθορίζεται στο 50% της χωρητικότητας του κάθε χώρου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους εσωτερικούς χώρους είναι η προσκόμιση SafePass.

Επιτρέπεται ακόμα η επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης, στη βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Επίσης επιτρέπονται όλα τα ομαδικά φροντιστήρια για παιδιά κάτω των 18 ετών, στη βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Επιπλέον, από σήμερα επιτρέπονται οι υπόλοιπες κοινωνικές και εξωσχολικές δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών, με την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος τεστ 72 ωρών από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Για κοινωνικές και εξωσχολικές δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών σε ανοικτούς χώρους παραμένει η υποχρέωση για υποχρεωτικό τεστ σε εβδομαδιαία βάση από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X