ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα διαμαρτυρία: Συνελήφθη 36χρονος για επίθεση σε αστυνομικό

Παρατράγουδα στην σημερινή διαμαρτυρία

Νέα διαμαρτυρία στο επαρχιακό γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό πραγματοποίησαν γονείς για τα μέτρα της Κυβέρνησης στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας συνελήφθη ένα άτομο, ηλικίας 36 ετών, για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και επίθεση σε μέλος της αστυνομίας.

Δεν θα γίνουν ανεκτές απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών και παιδιών, δηλώνουν ΠΟΕΔ και οργανωμένοι γονείς

Η ΠΟΕΔ και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καταδικάζουν απερίφραστα τις απειλές και υβριστικές συμπεριφορές, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες, στις σχολικές μας μονάδες, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι Οργανώσεις δηλώνουν, επίσης, την αποφασιστικότητά τους να σταθούν δίπλα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, στηρίζοντάς τους με κάθε δυνατό τρόπο.

«Σε περίπτωση που τέτοιου είδους συμπεριφορές επαναληφθούν, οι δύο Οργανώσεις θα εξετάσουν μέτρα αντίδρασης. Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύνσεις των σχολείων σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζουν για τα μέτρα και δεν πρέπει να είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και των διαφωνιών έναντι των συγκεκριμένων μέτρων. Οποιαδήποτε παράπονα ή διαφωνίες θα πρέπει να απευθύνονται στα συναρμόδια Υπουργεία», προσθέτουν.

Καλούν, παράλληλα, όλους να σεβαστούν τον χώρο του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να μείνουν μακριά από την όποια διαφωνία ή αντίδραση.

«Ζητούμε από όλους αυτοσυγκράτηση και αναμένουμε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινά μάχη κατά του κορονοϊού μέσα στις σχολικές αίθουσες. Καλούμε το ΥΠΠΑΝ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προστατέψει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου από τέτοιου είδους φαινόμενα», σημειώνουν.

Αναφέρουν, επίσης, ότι «η προσπάθεια όλων μας είναι να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοικτά, με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών σε περιβάλλον ασφάλειας».

«Προς αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε την ετοιμότητά μας ως Οργανώσεις για συμμετοχή σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, υπό τις περιστάσεις, με στόχο να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από την εκπαίδευση», καταλήγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X