ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα άφιξη μεταναστών ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο

Πρόκειται για 59 μετανάστες

ΚΥΠΕ

Συνολικά 59 μετανάστες, 40 άνδρες, 4 γυναίκες, 15 παιδιά και ένας ασυνόδευτος ανήλικος, έφτασαν σε δύο περιπτώσεις, χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη, με βάρκες από τη Συρία στη περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 7:05 το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας να πλέει μία βάρκα σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Η βάρκα, μήκους 10 περίπου μέτρων, ανακόπηκε στα 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και όπως διαπιστώθηκε σε αυτήν επέβαιναν 46 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, εκ των οποίων 31 ήταν άντρες, 3 γυναίκες και 12 παιδιά.

Ανακρινόμενοι οι μετανάστες ανέφεραν ότι ξεκίνησαν την Τρίτη 23 Μαΐου από περιοχή της Συρίας και πως αγόρασαν τη βάρκα όλοι μαζί, πληρώνοντας περίπου δυόμιση χιλιάδες δολάρια έκαστος, ενώ υπέδειξαν συγκεκριμένο άτομο ως τον οδηγό του σκάφους.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, σήμερα το μεσημέρι οι μετανάστες και η βάρκα τους μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός ατόμου ότι ήταν ο οδηγός του σκάφους.

Ο άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Εξάλλου, γύρω στις 14:45 σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου, εντοπίστηκε σκάφος σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας το ανέκοψαν σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων.

Από έρευνες διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος μήκους 4 μέτρων επέβαιναν 13 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, 9 άντρες, μία γυναίκα, τρία παιδιά ηλικίας 13 και 12 ετών και ένας ασυνόδευτος ανήλικος ηλικίας 16 ετών.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας και ανακρινόμενοι ανέφεραν ότι ξεκίνησαν χθες το πρωί από τη Συρία και πως αγόρασαν τη βάρκα όλοι μαζί, πληρώνοντας δυόμιση περίπου χιλιάδες δολάρια ο καθένας.

Από την καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών διαπιστώθηκε ότι το όνομα ενός ατόμου βρισκόταν στο stop list ως απαγορευμένος μετανάστης και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Εξάλλου, οι μετανάστες υπέδειξαν ένα άτομο ως τον οδηγό της βάρκας, ο οποίος και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X