ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόρφου: «Αν θέλει ο Χριστός να περάσω κορωνοϊό...» (vid)

«Δε θα χαριστούμε σε κανέναν», απαντά ο Πρόεδρος

24news team

Για ακόμα μια φορά, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προκαλεί με τη στάση και τα λεγόμενά του, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην αφήνει ασχολίαστες τις πράξεις του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Νίκος Αναστασιάδης, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει δειλό τον Μητροπολίτη Μόρφου, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τη θέση του για όσους περιφρονούν τα μέτρα.

«Υπάρχει μία τάση από τον ίδιο και το λέω ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δε θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες», και συνεχίζει προσθέτοντας:

«Δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Και είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι πέρα από τις όποιες απόψεις, έχουν και καθήκον απέναντι στους συμπολίτες τους. Στο σύνολο. Οφείλουν να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους και ιδιαίτερα τους νόμους.»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μίλησε για τη ημέρα των Φώτων, εμμένοντας στις θέσεις του πως η θεία λειτουργία θα τελεστεί με κάθε τρόπο.

«Εάν το κράτος που είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άλλη άποψη, τότε είμαι έτοιμος να ακολουθήσω τη νομική διαδικασία. Αν θέλετε βάλτε με φυλακή. O κόσμος ήρθε αθρόως, δικαιούμαστε μέχρι 75 άτομα εμείς είμαστε πάνω από 300. Δεν μπορώ να αφήσω πίσω τον μέγα αγιασμό των Φώτων ούτε να τον κάνω κεκλεισμένων των θυρών φοβικά.»

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Μητροπολίτης Μόρφου φαίνεται να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για τον εαυτό του, σε σχέση με την πανδημία:

«Τώρα αν θέλει ο Χριστός να περάσω έναν κορωνοιό ας τον περάσω ρε παιδάκι μου»

Υπενθυμίζουμε πως ανήμερα των Θεοφανίων, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου όπου τελείτο η θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, έγιναν εννέα καταγγελίες προσώπων για μη τήρηση των μέτρων, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση