ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μονή Αββακούμ - Κατέθεσε για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης ο Κυριακού

Οι Αρχές, τονίζουν πως διερευνάται η υπόθεση με μεγάλη προσοχή με την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων να έχει ήδη σηκώσει μανίκια

24news team

Στην Αστυνομία βρέθηκε την Τετάρτη (20/03) ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος κατέθεσε αναφορικά με την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έγινε κοινωνός», αφού ο παραπονούμενος φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε στον κ. Κυριακού την ιστορία του.

Ο κ. Κυριακού είπε μεταξύ άλλων, πως διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην κατάθεση του ο παραπονούμενος υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις, ενώ όπως τόνισε πρόκειται για ένα ευάλωτο άτομο. Επιπλέον ο θεολόγος είπε πως η παρενόχληση του ατόμου δεν ήταν τουλάχιστον μια φορά.

Να σημειώσουμε πως πριν λίγους μήνες, η Μονή είχει προχωρήσει σε αγωγή κατά του θεολόγου για δυσφήμιση. Ο λόγος ήταν οι αναρτήσεις του κ. Κυριακού στο διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο που η Μονή ζητούσε από τους πιστούς να κάνουν εμβάσματα για διάφορα προϊόντα, όπως τα εδέσματα που έφτιαχναν οι μοναχοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έχουν ενώπιον τους καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από μοναχό σε άτομο που είχε κάποια σχέση παλαιότερα με τη Μονή.

Οι Αρχές, τονίζουν πως διερευνάται η υπόθεση με μεγάλη προσοχή με την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων να έχει ήδη σηκώσει μανίκια.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών σε σχέση με την αυτεπάγγελτη έρευνα της Αστυνομίας για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο δείχνει μοναχό να χτυπά γυναίκα.

Για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ οι αστυνομικές αρχές διερευνούν δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Η πρώτη υπόθεση αφορά οικονομικής φύσεως θέματα και καταγγέλθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα. Την εν λόγω υπόθεση ανάλαβε η Ομάδα Ανακριτών από την Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος. Η δεύτερη υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Αρχηγείου και αφορά σε καταγγελίες από πλευράς μοναχών της συγκεκριμένης Μονής που σχετίζονται με αδικήματα όπως επίθεση, απειλή, βιαιοπραγία και άλλα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση