ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μονή Αββακούμ - Έρευνες αν υπήρχαν αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας με κουκούλες

Όλα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ

24news team

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμβολή και των δύο ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν χθες, τόσο για τα οικονομικής φύσεως αδικήματα όσο και για τις καταγγελίες που έγιναν από μοναχούς και αφορούν τη Μητρόπολη Ταμασού, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σχετικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ανδρέου είπε «έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται, όπως έγγραφα, αντικείμενα, κλειστά κυκλώματα και βεβαίως το μεγάλο χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε».

Ερωτηθείς ο κ. Ανδρέου για την παρουσία της Αστυνομίας στα γεγονότα της 5ης Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της δύναμης ανέφερε πως βρίσκονταν στο σημείο δύο μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου με πολιτική περιβολή. Όσον αφορά τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν εκεί εκτός καθήκοντος και σύμφωνα και με τους ισχυρισμούς, έφεραν κουκούλες στα πρόσωπά τους.

Για τις έρευνες σε υποστατικά, ο κ. Ανδρέου απάντησε ότι έχουν γίνει αρκετές έρευνες σε διάφορους χώρους και ότι αν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες. Εντός της Μητρόπολης δεν έγιναν.

Αναφορικά με το βίντεο στο οποίο φαίνεται μοναχός να χτυπά γυναίκα με ζώνη, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι διευθετήθηκε ραντεβού για να ληφθεί από τη γυναίκα επίσημη κατάθεση.

Για την καταγγελία των μοναχών για απαγωγή τους, ο κ. Ανδρέου επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχουν ερευνηθεί οι καταγγελίες καθώς όπως είπε δεν έχει ακόμη μελετηθεί όλο το μαρτυρικό υλικό.

Σε σχέση με την παρουσία του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, στη Μητρόπολη Ταμασού ως μέλος της θρονικής Επιτροπής, την 5η Μαρτίου και ερωτηθείς αν έχει κληθεί για κατάθεση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι δεν γνωρίζει. Επιπλέον δεν γνωρίζει αν κλήθηκαν για κατάθεση οι δύο Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατά τη μεταφορά αντικειμένων αξίας από τη Μονή στη Μητρόπολη. Τέλος είπε ότι αν χρειαστεί να γίνουν συλλήψεις θα γίνουν και ότι η Αστυνομία δεν θα προβεί σε άλλες δηλώσεις μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ανδρέου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση