ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτροπα στο μνημόσυνο του Γρίβα: «Είχαμε πληροφορίες»

Κινδύνεψαν αστυνομικοί - Πρόβλημα ποσότητας αστυνομικών

24news team

Ο κακός χαμός επικράτησε το πρωί της Κυριακής (22/1) στο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, στη Λεμεσό.

Πετροπόλεμος, άγριες συμπλοκές και έξι τραυματίες ήταν ο απολογισμός από τα χθεσινά έκτροπα ανάμεσα σε οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με το που έφθασαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ένταση και διαπληκτισμός με αυτούς του Απόλλωνα. Στην συνέχεια ακολούθησε πετροπόλεμος με τους οπαδούς να μετατρέπουν τους δρόμους της Λεμεσού σε πεδίο μάχης.

Οι οπαδοί συγκρούστηκαν σώμα με σώμα, κρατώντας ρόπαλα, ξύλα και άλλα αντικείμενα προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και σε προθήκες καταστημάτων.

Η Αστυνομία, προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη έκανε χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα οι ταραξίες να διαλυθούν.

«Είχαμε πληροφορίες» 

Το 24news επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Γιάννη Σπανό, ζητώντας του να τοποθετηθεί για τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Είχα πληροφορίες πως θα γίνουν επεισόδια και είχα επικοινωνήσει προσωπικά με την Αστυνομία και τους είχα προειδοποιήσει», σημείωσε ο κος. Σπανός, προσθέτοντας, «Η Αστυνομία πήρε μέτρα αλλά δεν ήταν πλήρης έτσι ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια».

Ο κος. Σπανός επεσήμανε πως υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς Αρχών όσον αφορά τις πληροφορίες που τους μετέφερε, ωστόσο, όπως τόνισε εκ νέου τα μέτρα που λήφθηκαν δεν ήταν επαρκής.

«Γύρω στους 80 αστυνομικούς ήταν στο κρησφύγετο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή και με το που ξέσπασαν τα επεισόδια ήρθαν και ενισχύσεις αλλά δεν πρόλαβαν να τα σταματήσουν», είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιος ήταν ο λόγος που σημειώθηκαν τα επεισόδια, ο κος. Σπανός απάντησε: «Τα επεισόδια ήταν οι έμμονες και έντονες προσπάθειες των δύο αντίπαλων, του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ να διαδώσουν τις οπαδικές απόψεις τους».

Σημειώνεται πως ο κος. Σπανός καταδίκασε τα όσα εκτυλίχθηκαν στο μνημόσυνο του Γρίβα.

 

Κινδύνεψαν αστυνομικοί - Πρόβλημα ποσότητας αστυνομικών

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, σε δηλώσεις του στο 24news, ανέφερε, «ξέρουμε τουλάχιστον ότι σε δέκα διαφορετικές περιπτώσεις κινδύνεψαν αστυνομικοί».

Σημείωσε επίσης πως έγιναν παραλήψεις στις οποίες πρέπει να ενημερωθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

«Πρέπει να καταλάβουν σαν Ηγεσία ότι οφείλουν να ενισχύσουν την πρώτη γραμμή ασφαλείας για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, γιατί μία φορά την γλιτώσαμε, ίσως και δεύτερη», τονίζοντας πως οι χούλιγκανς δεν αστειεύονται και παίζουν με τις ζωές των αστυνομικών.

Ζητώντας του να τοποθετηθεί σχετικά με το αν υπήρξαν παραλήψεις όσον αφορά το σχεδιασμό της αστυνόμευσης ο κος. Λοιζίδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν λάθη επικοινωνίας, όσον αφορά τους σχεδιασμούς επιχειρήσεων αλλά υπάρχει και πρόβλημα ποσότητας αστυνομικών στις Επαρχίες αλλά και στην ΜΜΑΔ».

Επτά συλλήψεις - Οι αναζητούμενοι

Για τα επεισόδια οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων, 37, 20, 21, 20, 29, 19 και 23 ετών τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εκκρεμεί η σύλληψη άλλων δύο υπόπτων.

Εξάλλου η Αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται πρόσωπα που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

«Η Αστυνομία αναζητεί τα εικονιζόμενα πρόσωπα, οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύονται, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με αδικήματα που αφορούν τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, οχλαγωγίας, συμμετοχής σε οχλαγωγίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, κατοχής επιθετικού οργάνου και επίθεσης εναντίον αστυνομικών με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης», αναφέρει η ανακοίνωση των Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X