ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεταφέρθηκαν 76 μετανάστες από την Κύπρο στην Γαλλία

Με καταγωγή από Συρία και Αφγανιστάν

Ανακοινώσεις

Μετεγκατάσταση από την Κύπρο στη Γαλλία για 76 αιτούντες διεθνούς προστασίας.

H μεταφορά 76 αιτητών διεθνούς προστασίας, με καταγωγή από Συρία και Αφγανιστάν, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, από την Κύπρο στη Γαλλία, μέσω του πιλοτικού προγράμματος εθελούσιας μετεγκατάστασης.

Η εν λόγω μεταφορά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τη Γαλλία, η οποία αποτελεί την πρώτη από μια σειρά μεταφορών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο του εθελοντικού μηχανισμού αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) και των Γαλλικών Αρχών.

Σημειώνεται ότι η μετεγκατάσταση μεταναστών άρχισε εδώ και τρεις μήνες και σε άλλα κράτη μέλη, όπως τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που μετεγκαταστάθηκαν να ανέρχεται στους 210, περιλαμβανομένων και των αιτητών διεθνούς προστασίας προς τη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής που έχουν αυξημένες μεταναστευτικές προκλήσεις, μέσω παροχής βοήθειας από άλλα κράτη μέλη, σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης.

Η αποδοχή της Γαλλίας για τη μεταφορά των πρώτων 76 αιτητών από την Κύπρο, αλλά και των άλλων κρατών μελών που μετείχαν στο πρόγραμμα, έρχεται ως έμπρακτη στήριξη και κίνηση αλληλεγγύης προς την Κύπρο, η οποία αποτελεί την πρώτη χώρα σε αιτήσεις διεθνούς προστασίας στην ΕΕ, κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Οι μετεγκαταστάσεις χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση